Timotei Sătmăreanul, Sfânta Liturghie la biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Baia Mare

În duminica Lăsatului sec de brânză pentru Postul Paștelui (a Izgonirii lui Adam din Rai), Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie și a rostit cuvânt de învățătură la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Municipiul Baia Mare.
Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Andrei Emil Pop, parohul lăcașului de cult și inspector eparhial, Pr. Gavra Adrian, slujitor, Pr. Adrian Morar, referent în cadrul sectorului social-filantropic și misionar, Pr. Alexandru Nuszer – slujitor la Capela Penitenciarului Baia Mare, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social, Arhid. Gherasim Nap și Diac. Vasile Nuszer – slujitor pe seama acestei parohii.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei dirijat de domnul Ionuț Babici-Buda, care este și tehnoredactor în cadrul redacției „Graiul Bisericii noastre”.
După slujba Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a conferit Diploma de vrednicie pentru Ansamblul Folcloric „Hori și Joc” Palatul Copiilor, coordonat de doamna profesoară coregraf Maria Seraz, instituție condusă de domnul prof. dr. Ion Iuga, în semn de înaltă apreciere și prețuire pentru întreaga activitate didactică, culturală și pentru promovarea portului și a tradițiilor populare.
La final, părintele Andrei a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezența în mijlocul credincioșilor și a dăruit Preasfinției Sale, din partea tuturor credincioșilor, o icoană cu Maica Domnului.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.