Tineri baimareni, va doriti o cariera de succes? “STIU,POT,ALEG”

10-sfaturi-pentru-o-cariera-de-succes_75105Zilele trecute, Baia Mare a fost gazda primei editii a Zilelor Maramuresului. Printre evenimentele care au avut loc, Liceul de Arta  a initiat o actiune intitulata “Cariera de Succes”.

Consider ca nu a fost o tema aleasa la intamplare, deoarece tineretul zilelor noastre se confrunta cu  o multitudine de indoieli si frici in ceea ce priveste urmarea unui domeniu, profesii sau cariera.

Am fost invatati sa credem ca putem atinge perfectiunea in orice domeniu, atata timp cat “muncim”pentru a obtine acel lucru. Am fost invatati sa credem si despre cariera noastra la fel si, in mod evident, oricine isi doreste o cariera de succes.

Cert este ca in ziua de azi cei mai multi dintre tinerii aflati in an terminal sau cu studiile in mana se confrunta cu posibilitatea de a alege intre domenii profesionale din ce in ce mai variate, de cele mai multe ori, criteriile principale pe baza carora se face o alegere care se refera la castigurile materiale si la legendele care circula in jurul respectivei arii profesionale.

Insa un lucru cel mai important, indiferent de domeniile care se prezinta a fi la moda sau cele mai cautate, un pas prioritar pentru generatia tanara este de as analiza adevaratele motivatii si talente pentru ariile profesionale cu care rezoneaza sau se regasesc.

Poate ca nu exista o definitie clara a ceea ce inseamna o cariera de succes, insa cu siguranta nu se refera exclusiv la castigurile materiale si nici la statutul oferit de postul respectiv. Stim ca avem o cariera de succes atunci cand resimtim placere, atunci cand ne folosim de talente, atunci cand motivatiile si idealurile sunt in concordanta cu activitatile profesionale zilnice. Astfel incat, primul pas in procesul “obtinerii” unei cariere de succes ar trebui sa fie analiza atenta si profunda a acelor lucruri care ne fac intr-adevar placere, a descoperirii acelor arii profesionale care sunt compatibile cu interesele, motivatiile si talentele de care dispunem.

Intr-adevar, pe baza unui astfel de ghid, decizia pentru o anumita arie profesionala ar fi mult mai fundamentata, deoarece, inainte de orice alte legende, aceasta decizie ar porni din interiorul fiecarei persoane. Acest tip de decizii sunt cele care aduc adevaratele satisfactii in munca. Atunci cand motivatiile noastre sunt cele care “dicteaza” alegerile profesionale, cu siguranta vom avea mult mai multe sanse de a construi acea “cariera de succes” pe care ne-o dorim cu totii.

Asa cum apelam la specialisti atunci cand vine vorba despre probleme de sanatate sau probleme financiare, la fel este necesar sa fim in deplina cunostinta de cauza atunci cand vine vorba de cariera noastra. Si primul pas in acest proces trebuie sa fie descoperirea adevaratelor motivatii pentru anumite domenii profesionale

Într-un sfârşit, fiecare decide pentru sine. Pe lângă locul de muncă sunt alţi factori la fel de importanţi care contribuie la formarea identităţii. Prietenii, familia şi hobby-urile sunt stâlpi fundamentali ai unei vieţi împlinite, iar o cariera de succes poate insemna o viata implinita

AUTOCUNOASTEREA PERSONALA este primul pas in a-ti identifica o profesie viitoare, de ce nu, una de succes?!  ”STIU, POT , ALEG”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.