Tinerii băimăreni învață să scrie proiecte culturale

Tinerii băimăreni vor avea în această săptămână oportunitatea de a învăța să scrie un proiect cultural in cadrul unui training de scriere de proiecte. Trainingul face parte din proiectul “Reinventează cultura” și are ca scop atât dezvoltarea abilităților de inițiere, scriere și coordonare a proiectelor culturale pentru tinerii băimăreni cat și generarea unor idei de proiecte privind îmbunătățirea situației domeniului cultural. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Trainingul de scriere de proiecte va avea loc în perioada 21-22 octombrie 2015 în Baia Mare și va cuprinde atât sesiunea de training cat și o sesiune în care cursanții vor pune în aplicare ceea ce au învățat. In cadrul celei de a doua sesiuni se vor forma echipe de tineri care vor avea responsabilitatea scrierii unui proiect cu idei de înbunătățire a aspectelor negative identificate la nivelul comunității locale și care privesc în principal domeniul cultural cu respectarea indicațiilor primite în cadrul cursului.

După trimiterea proiectelor de către grupele de tineri și analizarea lor de către lectorul din cadrul proiectului se va trece la prezentarea acestora în cadrul unui târg de proiecte  și jurizarea acestora de către un juriu de evaluare format din reprezentanți si ONG-urilor. În urma jurizării se va desemna un proiect câștigător care va primi un premiu în valoare de 560 de lei. Tinerii se mai pot înscrie la training accesând pagina www.reinventbm.ro sau www.centruldevoluntariat.com.

Baia Mare este un oraș în care se fac proiecte culturale cu impact. Ne dorim ca și tinerii să poată face proiecte culturale și să fie implicați în ceea ce înseamnă acest mediu. Ne-am propus ca prin acest proiect să generăm o serie de alte noi proiecte care la rândul lor să fie implementate de către tinerii participanți. Acest proiect este doar un început, piatră de temelie în ceea ce ne propunem să facem pe viitor pentru tineri și împreună cu tinerii.”- Daniel Orza, președinte Asociația REINVENTafis

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.