Tipuri de camere de supraveghere pentru casa și în ce cazuri sunt ele recomandate

Pentru ca un pic de siguranta in plus nu strica niciodata, ideal ar fi sa-ti dotezi caminul cu un sistem de securitate care sa iti permita sa monitorizezi ceea ce se intampla in casa sau in afara ei. Camerele de supraveghere video reprezinta o componenta cheie in acest sens, dar acestea au o multitudine de caracteristici de care trebuie sa tii cont. Deoarece exista multi factori de luat in considerare, este greu de stiut care camera de securitate este potrivita nevoilor tale. Iata cateva informatii care sa te ajute sa faci cea mai buna alegere pentru siguranta casei si a familiei tale.

Camere de supraveghere dupa locatie

Locul pe care vrei să-l monitorizezi este un prim pas in alegerea camerelor de supraveghere potrivite. Astfel, daca locuiesti intr-un apartament, vei avea nevoie doar de camere interioare. In schimb, daca locuiesti la casa, poti opta si pentru camere exterioare, pentru a monitoriza curtea sau parcarea.

Camerele de interior se preteaza pentru monitorizarea casei, a biroului sau a altor incaperi care trebuie supravegheate. Acestea pot fi montate pe tavan sau pe perete si sunt foarte usor de manevrat. Sistemele de supraveghere pentru interior sunt ideale daca ai nevoie sa-ti monitorizezi animalele de companie, copiii sau bona. Imaginile pot fi transmise pe telefonul mobil pentru a fi la curent mereu cu ceea ce se intampla.

Atunci cand esti plecat de acasa, cea mai buna solutie de monitorizare a curtii si a gradinii este sa apelezi la camere de exterior. Acestea se disting prin cateva caracteristici esentiale precum:

  • Carcase rezistente la intemperii.
  • Rezolutie mai mare.
  • Lumina infrarosie IR.
  • Detectie la miscare.

O camera de supraveghere pentru exterior este foarte utila atunci cand ai o curte mare sau mai multe cai de acces in casa.

Alegerea camerelor de supraveghere in functie de tipul de lentile

Camerele de supraveghere sunt dotate cu lentile fixe (monofocale) sau cu lentile varifocale. Pentru a face alegerea corecta pentru casa ta, trebuie sa stii ca in cazul unor camere de supraveghere cu lentila fixa, distanta focala este constanta iar lungimea, unghiul de vizualizare si zoom-ul nu pot fi reglate. Acestea sunt recomandate cand trebuie sa monitorizezi spatiul si zonele care nu se schimba de obicei, cum ar fi camerele din interiorul casei.

Camerele cu lentile varifocale au o distanta focala variabila pe care o poti regla asa cum doresti. Cu ajutorul acestor lentile se pot supraveghea intrarile si iesirile unor zone extinse precum usa de la intrare, parcarea si usile de la garaj. Pe site-ul A2t.ro vei gasi o multime de camere de supraveghere de calitate, dar si alte sisteme utile pentru securitatea casei sau pentru cresterea confortului ei.

Pe langa alegerea tipului de camera potrivit pentru casa ta, este important sa tii cont si de rezolutie, functiile audio, compatibilitatea wireless, vizibilitatea pe timp de noapte, detectie la miscare sau alte functii suplimentare.

Asadar, modul de selectare a unei camere de supraveghere depinde de nevoile tale si de locatia in care vor fi instalate acestea. Pentru a alege varianta optima pentru tine, apeleaza la sfatul unui profesionist si vei gasi o solutie potrivita pentru a-ti mentine casa in deplina siguranta. Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.