Tipuri de licențe de zbor: Diferențe si utilizări

E frumos să faci ceea ce îți place, iar când meseria pe care o practici cu dăruire în fiecare zi este și una apreciată la nivel mondial, succesul îți poate zâmbi larg după colț. Sunt oameni care lucrează doar din pasiune, și alții care o fac doar pentru salariu. Dar cum ar fi să faci ceea ce iubești și să fii plătit pe măsura implicării? Piloții, de exemplu, sunt persoane care ocupă posturi bine plătite și care reușesc să facă performanță datorită pasiunii. Dacă te tentează o astfel de carieră înseamnă că te-ai întrebat cel puțin o dată care sunt tipurile de licențe de zbor, care sunt diferențele dintre acestea și pentru ce sunt utilizate. Acest articol vine în ajutorul tău și îți oferă răspunsuri concrete pentru viitorul tău profesional.

Licența de pilot privat – PPL

Prima licență de pilot la care aspiră majoritatea cursanților este aceea de pilot privat sau PPL. Cei care finalizează cursuri PPL la Aviation Academy, de exemplu, pot pilota aeronave în scop personal, cu un număr limitat de pasageri. În ceea ce privește utilizarea, este important de menționat că cei care obțin licența PPL nu pot pilota avioane comerciale și nici nu pot primi recompense financiare pentru serviciile prestate, rezumându-se la zborurile personale. Pe de altă parte, se pot antrena și pot dobândi abilitățile necesare pentru a trece, mai târziu, la următorul nivel.

Licența de pilot comercial – CPL

După PPL, poți opta pentru o licența de pilot comercial – CPL, o licență care impune o pregătire specială, mult mai intensă. Cu aceasta, piloții pot lucra pentru companiile aeriene, pentru companiile de transport aerian de marfă sau orice alt domeniu comercial care ține de aviație.

Licența de pilot de linie – ATPL

Parcursul tău poate continua și te poți orienta, mai târziu, către o licență ATPL – cea mai înaltă calificare în acest domeniu, o calificare care impune o pregătire riguroasă și mult devotament. Posesorii licenței ATPL sunt căpitanii echipajelor, cei care ocupă funcții de conducere, fiind angajații marilor companii aeriene.

Licența de pilot de elicopter

Nu toți cei care se înscriu la cursuri de aviației sunt dornici să piloteze avioane. Există și persoane care își doresc să se urce la bordul elicopterelor și să transforme acest vis într-o carieră prosperă. Trebuie să știi că și aici există posibilitatea de a opta pentru o licență care să-ți permită să pilotezi în scopuri personale (PPL-H) sau comerciale (CPL-H).

Cum faci alegerea corectă?

Dacă acum încerci să faci primii pași spre visul tău, dar nu știi exact pe ce drum să mergi, trebuie să știi că alegerea corectă depinde de propriile obiective și interese. Astfel că, în primul rând, va trebui să-ți analizezi foarte bine dorințele și aspirațiile. Apoi, pentru o alegere bine documentată, poți ține cont și de alte aspecte:

  • Bugetul – Licența PPL presupune un cost mult mai mic față de alte licențe menționate mai sus, dar trebuie să ai în vedere și limitările impuse
  • Analiza – Este important să analizezi toate opțiunile pe care le ai la dispoziție
  • Timpul – Organizează-te în așa fel încât să-ți prioritizezi timpul. Unele cursuri pot dura mai mult, iar altele mai puțin. Cât de disponibil ești?

Așadar, există mai multe tipuri de licențe de zbor. Poți începe cu licența PPL, iar mai târziu să avansezi și să-ți creionezi noi perspective de carieră. Este important să îți planifici foarte bine parcursul și să îți dorești tot timpul să evoluezi: de la cursurile de aviație până la manșa aeronavei pare că trebuie făcut un singur pas, dar în realitate, vei trece prin diferite etape, intense și provocatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.