TIR încărcat cu aproximativ 10 tone de deșeuri oprit la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu aproximativ 10 tone de deșeuri, constând în fibră izolatoare, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege.

Ieri, 2 septembrie a.c., în jurul orei 12.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean român din județul Maramureș.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, fibră izololatoare, de la o societate comercială din Austria pentru o firmă din judeţul Bistrița Năsăud.

În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu 9.870 kg de fibră izolatoare aflată într-o stare avansată de degradare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât documentele prezentate erau necorespunzătoare.

Șoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege, în cazul unor asemenea transporturi.

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, deşeurile fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.