Titularizare fara titularizabili

Examenul de titularizare de anul acesta nu difera cu nimic fata de precedentul. Multi candidati, putine locuri titularizabile si locurile titularizabile sunt la o departare considerabila fata de oras.

Acest examen are particularitatea sa, este o singura data  pe an si, in fiecare an are foarte multi candidati. Se pune accent pe partea de metodica a disciplinei, iar candidatii, incearca sa se titularizeze, chiar si in zonele indepartate ale orasului.

In fiecare an, participa multi absolventi, dar si profesori care dau examenul acesta, fiind de ani buni in sistemul de invatamant sau chiar zeci de ani.

Asa se face ca, in fiecare an, sa se schimbe profesorul, sa mearga dintr-o scoala in alta, neavand certitudinea de continuitate la scoala unde preda, aduce o vulnerabilitate si in rezultatele elevilor pe termen mediu si lung.

Elevii, trebuie sa se adapteze cu altii si alti profesori, la anumite discipline, unde profesorul nu este titular, asta aducand o lipsa de continuitate care de multe ori nu-i este benefica elevului.

Asteptarile parintilor sunt foarte mari atat de la copiii lor cat si de la profesori. Daca elevului la anumite discipline, poate chiar de examen, in fiecare an, ii vin alti profesori, cu siguranta, elevul are de pierdut.

Ce-i de facut? Solutii sunt. Ministerul Educatiei, trebuie sa aduca acele masuri care sunt in interesul elevilor. Cred ca, exista profesori foarte buni, dar care nu sunt titulari, dar intr-un an intr-o scoala, intr-un alt an in alta scoala, nu pot avea rezultate atat de bune, cum are de exemplu un profesor titular, care munceste cu elevii respectivi, o perioada lunga de timp.

In definitiv, la examenul acesta de titularizare, vor fi si note mari, vor fi si note mici, dar asta nu inseamna ca, ar trebui sa reliefam , doar punctele slabe, din contra examenul de titularizare , aduce in prim plan nivelul pregatirii fiecarui profesor netitularizabil si evolutia de la an la an a notei primite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.