Toată lumea va fi scoasă la muncă în faţa blocului. Cine refuză ia 1.000 lei amendă

Administraţia locală şi-a propus să facă ordine în oraş, motiv pentru care, ieri, primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, a anunţat că, în perioada 1-31 octombrie, va avea loc campania sub denumirea „Curăţăm Constanţa noastră”.
curat
„Este o campanie fără precedent. Toţi constănţenii trebuie să înţeleagă că doar împreună putem avea un oraş curat pe care să-l lăsăm moştenire copiilor noştri. Îi invit pe toţi locuitorii municipiului Con-stanţa la un efort comun, deoarece doar împreună putem schimba faţa oraşului. Voi propune ca lunile aprilie şi octombrie din an să fie denumite, prin hotărâre de Consiliu Local, lunile curăţeniei. Această campanie se adresează tuturor constănţenilor care locuiesc la case şi blocuri, tuturor companiilor care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Constanţa, dar şi instituţiilor publice constănţene”, a declarat Decebal Făgădău.

El a explicat că prin această campanie fiecare trebuie să-şi facă curat în faţa casei sau a firmei. Practic, este vorba de o campanie de ecologizare a oraşului, iar activităţile care vor marca această acţiune vizează refacerea gardurilor, a firmelor luminoase, curăţarea şi igienizarea faţadelor şi a zidurilor, curăţarea terenurilor şi a locurilor de joacă, precum şi a parcurilor. De asemenea, vor fi plantaţi copaci, iar oraşul va fi înfrumuseţat.

„Acţiunea de ecologizare are ca scop aducerea la cunoştinţa cetăţenilor cu privire la importanţa menţinerii curăţeniei spaţiului public. Trebuie să ne aducem aminte în fiecare zi că a face curăţenie este o obligaţie permanentă, iar în lunile aprilie şi octombrie ale fiecărui an, încununăm eforturile de echipă ale constănţenilor cu administraţia publică locală. Să nu uităm nicio clipă că spaţiul public este o extensie a spaţiului privat”, a mai spus primarul interimar Decebal Făgădău.

Totodată, el a adăugat că această campanie va fi monitorizată şi filmată, mai ales că toţi constănţenii trebuie să se implice.

„Poliţia Locală va supraveghea dacă proprietarii, agenţii economici sau instituţiile publice se implică în acţiune. Dacă Poliţia Locală observă că lucrurile nu se mişcă, va trimite notificări şi va da amenzi. Toată lumea trebuie să se implice în această campanie. Este o acţiune fără precedent şi se vor da amenzi şi celor care distrug sau aruncă gunoiul şi celor care refuză să participe la curăţenie. E o campanie care nu îşi propune neapărat să dea amenzi. Îşi propune să schimbe imaginea oraşului”, a spus Făgădău, conform cugetliber.ro.

De asemenea, amenzi vor primi şi cei ale căror clădiri sunt murdare şi par a fi părăsite. Amenzile pentru persoanele fizice vor fi cuprinse între 400 şi 1.000 lei.

În altă ordine de idei, primarul interimar are gânduri mari. El a explicat că, până la sfârşitul anului, intenţionează să bugeteze un sistem de supraveghere video care să asigure siguranţa în municipiul Constanţa.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.