Toate metodele prin care te poți programa pentru vaccinul anti-COVID-19 în etapa a doua de vaccinare

Conform Strategiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în România, imunizarea se va realiza în etape, cu respectarea grupelor populaționale. Pentru etapele II și III, vaccinarea se va organiza prin centre de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through.

În cadrul celei de-a II-a etape este inclusă populația cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Înscrierile se fac prin intermediul platformei online a STS, medicul de familie și call-centere.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Metodele de programare pentru vaccinul anti-COVID-19 în etapa a II-a

Platforma dezvoltată de STS

Cea mai simplă și mai rapidă metodă de programare este varianta informatică, platforma www.vaccinare-covid.gov.ro. Persoanele cu competențe în zona digitală vor completa fără probleme câmpurile solicitate, câteva date personale, cum ar fi numele, prenumele, CNP, seria, județul, stabilirea datei, orei și a locației pentru vaccinare.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Medicul de familie

Persoanele de peste 65 se pot programa pentru vaccinare și prin intermediul medicului de familie, în urma unui apel la cabinet. Astfel, medicul va face programarea pe platforma Guvernului, iar datele vor fi comunicate persoanei care dorește să se vaccineze.

Call-center

Și prin call-center se poate stabili data și ora imunizării, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, respecitv cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Lista call-centerelor poate fi consultată AICI.

Alte metode

Programarea pentru vaccinare, pentru persoanele de peste 65 de ani și cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, se pot programa la vaccinare și prin intermediul direcțiilor de asistență socială, de la nivelul primăriilor.

De asemenea, doritorii se pot programa pentru administrarea serului și prin intermediul angajatorului, condiție valabilă pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale.

Programare în etapa a III-a

Pentru etapa a III-a este vizată populația generală, care se poate înscrie prin:

– intermediul angajatorului;
– individual, direct pe platforma informatică;
– apelarea call-centerelor;
– medicului de familie;
– direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Sursa: b1.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.