Toate telefoanele cu Android sunt ÎN PERICOL. Ce problemă s-a descoperit?

ho

Android ramane cel mai folosit sistem de operare mobil, iar asta inseamna ca fiecare problema de securitate intalnita la el poate produce efecte grave.

Un cercetator de la Quihoo 360 a descoperit un exploit la Chrome care afecteaza pana si telefoanele care au cele mai noi versiuni de Android, daca viziteasa un site infectat utilizand acest browser, informează Yoda.ro.

Vulnerabilitatea a fost prezentata la evenimentul MobilePwn2Own din cadrul PacSec, eveniment organizat de expertul canadian in securitate IT Dragos Ruiu, cu origini romanesti.

ho1

Cel care a descoperit problema, Guang Gond, a profitat de o vulnerabilitate in JavaScript v8. A lucrat timp de 3 luni ca sa faca demonstratia, scrie androidauthority.com.

El a primit drept cadou un bilet la conferinta CanSecWest si o excursie la schi in martie 2015. In plus, si Google ar putea sa-i dea bani pentru aceasta descoperire, pentru ca a fost abordat de un reprezentant al companiei.

Cercetatorul a aratat cum poate prelua controlul unui telefon Nexus 6, folosind Chrome, dupa ce intra pe un site infectat. Imediat dupa, o echipa germana de cercetatori a anuntat ca a reusit sa faca acelasi lucru pe un telefon Samsung.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.