Tomáš Verner: “Sunt un fel de Phoenix al patinajului”

epa04077417 Tomas Verner of the Czech Republic performs during the Men's Free Skating of the Figure Skating event at the Iceberg Palace during the Sochi 2014 Olympic Games, Sochi, Russia, 14 February 2014. EPA/HOW HWEE YOUNG“Pentru mine, cea mai neagră noapte nu înseamnă decât promisiunea unor zori mai luminoși. Am fost întodeauna un fel de Pasăre Phoenix a patinajului. Sper să cuceresc inimile spectatorilor la fel de repede pe cât merge netul în Romania” glumește Tomáš Verner. De zece ori campion național la patinaj în Cehia și campion european în 2008, Tomáš Verner este Jonathan în super-producția Dracula pe Gheață, creație a faimosului Teatru pe Gheață din Sankt Petersburg, care va avea premiera mondială în țara lui Tepes pe 20 aprilie la București (reprogramat din 6 aprilie) și pe 22 aprilie la Cluj (reprogramat din 8 aprilie). Alături de Verner, capete de afiș sunt Surya Bonaly și Philippe Candeloro.

Cu 10 titluri de campion național, Verner poate fi numit cel mai de succes patinator din Cehia la masculin individual. Medaliat cu aur la Campionatul European din 2008, cu argint în 2007 și bronz în 2011 la același eveniment, Tomáš Verner a mai câștigat 6 medalii de aur în turnee de Grand Prix, printre care titlul de campion în patria patinajului artistic, la Cupa Rusiei din 2010. Povestea lui, însă, nu este atât despre titluri naționale și internaționale, cât despre spiritul unui adevarat invingator pentru care greutățile sunt doar motivatii și mai puternice de a atinge reușite remarcabile.

A intrat în ringul de patinaj la doar 5 ani și și-a câștigat primul titlu de campion național în sezonul 2001 – 2002. De la poziția 14 la Campionatul European și pierderea calificării la Campionatul Mondial, Verner progresează constant până la pozitia 10 la Europene și 13 la Mondiale. Traiectoria să ascendentă este întreruptă în 2005 din cauza unei răsuciri severe a gleznei, care îi separă mușchiul de os.

A fost prima răscruce din carierea sa, care, neașteptat, l-a făcut mai puternic. Verner găsește resurse inimaginabile și revine spectaculos: în 2007 sufla în ceafa campionului Brian Joubert, cucerind argintul la Campionatul European și aducând în țară prima sa medalie europeană dupa 15 ani, la individual masculin. Și, ca o dovadă că 2007 nu a fost un accident fericit al sorții, tânărul Tomáš cucereste titlul suprem în 2008 și devine primul campion european din Cehia, dupa victoria din 1992 a lui Petr Barna.

În sezonul următor, dupa ce câștigă argintul la Trofeul Eric Bompard, patinează la Skate America 2010 și contactează temuta gripă H1N1, care îi va afecta rezultatele întregului sezon. Un alt prag pe care îl sare cu grația unui campion înnăscut, câștigând bronzul la Cupa Chinei, primul său eveniment de Grand Prix. Mai mult, la Cupa Rusiei setează un nou record personal și cucerește primul său titlu la un eveniment Grand Prix, fiind singurul patinator care îl invinge pe Patrick Chan în sezonul 2010-2011.

De atunci și până la retragerea sa din competitiile sportive în 2014, Tomáš Verner a mai suferit o accidentare la spate care, din nou, nu l-a oprit să mai câștige 6 titluri naționale și internaționale, iar apoi să încânte zeci de mii de spectatori ale galelor patinajului din întreaga lume.

Spectacolul DRACULA PE GHEAȚĂ aduce laolaltă campioni olimpici, patinatori profesioniști, costume și decoruri impresionante, ample instalații video, vampiri ce zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete și efecte speciale, completate de muzică, pentru a recrea legenda primului vampir din istoria omenirii, Contele Dracula, și a să poveste de dragoste eternă. În funcție de distanța față de scenă, biletele costă 90, 130, 170, 210, 250, 290 și 330 lei atât la București, cât și la Cluj Napoca. Se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV). Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din București, str. Polonă, nr. 15.

 

Events                                                                        Telefon             021 311 50 64

Bd. Lascar Catargiu, nr 15 A                            Fax                  021 311 50 65

Bucuresti, sector 1                                          E-mail              events@events.ro

Romania                                                         Web                 www.events.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.