TOP 3 echipamente prin care poti imbunatati sistemul de ventilatie al locuintei

Confortul din interiorul locuintelor este influentat in foarte mare masura de calitatea si eficienta pe care o au sistemele de ventilatie. In mod obisnuit, inca din cele mai vechi timpuri ventilatia unei locuinte se face prin deschiderea ferestrelor. In prezent, insa, exista metode mult mai eficiente prin care aerul dintr-o locuinta poate fi curatat in asa fel incat confortul sa fie garantat tot timpul. 

Este vorba despre echipamente specializate, de tip mecanic, care garanteaza crearea unui climat optim in toata casa, in orice moment. Un sistem de ventilatie eficient are rolul de a mentine nu doar temperatura la un nivel optim, ci si umiditatea in conditii normale. O ventilatie optima ajuta, astfel, si la crearea unui mediu confortabil, precum si la protejarea sanatatii locatarilor unei case. Iata cum poti imbunatati sistemul tau de ventilatie!

TREI solutii pentru imbunatatirea oricaror sisteme de ventilatie

Pentru a avea garantia ca iti dotezi locuinta cu sisteme de ventilatie performante si eficiente pe termen lung, cea mai buna varianta este aceea de a cere parerea unor specialisti cu experienta in domeniu. 

Eficienta unui sistem de ventilatie este definita atat prin capacitatea sa de a crea un climat optim intr-un spatiu precum o locuinta, cat si prin potentialul de a reusi acest lucru fara un consum foarte mare de energie electrica. In vederea obtinerii unor performante cat mai ridicate, la un cost cat mai scazut, se recomanda implementarea urmatoarelor echipamente si mecanisme:

  1. Centrala de tratare a aerului – contribuie din plin la mentinerea unei temperaturi optime pe timp de iarna, atunci cand frigul poate sa patrunda in casa si sa creeze disconfort. Aceasta faciliteaza transferul de caldura din aerul impur eliminat din incaperi si aerul curat, dar rece, care patrunde din exterior. Altfel spus, aerul considerat murdar este eliminat din casa, fara a se pierde caldura lui. Aceasta este pastrata si transmisa aerului curat obtinut din afara locuintei. Este demn de remarcat faptul ca si pe timp de vara, principiul de functionare ramane acelasi. Singura diferenta este ca temperatura scazuta din interior, obtinuta cu ajutorul aparatului de aer conditionat, este transmisa aerului cald, dar curat, obtinut din exterior. 
  2. Sistem de tubulaturi in toata casa – de regula, beneficiaza de tubulaturi pentru ventilatie doar baia si bucataria. Daca alegi sa optezi pentru un sistem extins la nivelul intregii locuinte, se obtine un efect mult mai eficient si sanatos. Cu ajutorul acestui sistem, se realizeaza o ventilatie uniforma si se evita aparitia umiditatii oscilante, in diferitele incaperi din casa. Exista astfel de sisteme de tubulaturi care pot fi achizitionate cu toate accesoriile necesare pentru o functionare si o implementare eficienta. 
  3. Dispozitiv de masurare a calitatii aerului – un astfel de dispozitiv profesional are capacitatea de a indica nu doar temperatura din incaperi, ci si nivelul de dioxid de carbon si umiditatea aerului. El poate oferi statistici detaliate, care te vor ajuta sa stii ce masuri trebuie luate pentru a imbunatati calitatea aerului, temperatura si nivelul umiditatii din casa. 

Intra pe Lindab.ro si afla tot ce trebuie sa stii despre metodele pe care le poti aplica la nivelul sistemului din casa ta. Tot acolo poti gasi si solutii performante!Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.