Top 3 rochii esențiale în garderoba unei femei și cum să le porți  

O rochie te poate pune în evidență, la orice tip de eveniment. Cu toate că în concepția modernă rochiile sunt asociate cu evenimentele de seară sau cele de zi mai speciale, nu trebuie să fie așa. Desigur că în unele situații, pantalonii sunt alegerea mai practică. Însă, dacă o rochie este bine aleasă, ea poate să fie alegerea potrivită. 

Chiar dacă ai multe rochii în garderobă, există anumite tipuri care nu trebuie să îți lipsească. 

Iată 3 tipuri de rochie pe care trebuie să le ai

  • Rochia de seară 

Probabil deții deja 2-3 rochii de seară, ceea ce este excelent. Rochiile de seară trebuie să existe în garderoba unei femei, deoarece sunt necesare pentru evenimente. 

Rochia de seară poate să fie de orice culoare dorești, însă culorile tip neon nu sunt întocmai potrivite. Este indicat ca rochia de seară să fie lungă, sau dacă este scurtă în față, să fie lungă în spate. Materialul rochiei ar trebui să fie unul fin, simplu sau cu datelă și pietre, în funcție de preferințele tale. 

Optează pentru o rochie care să avantajeze tipul tău de siluetă. Este frumos să ai o rochie de seară fix pe măsura ta, însă este de preferat să deții minim o rochie cu una/două măsuri mai mici sau mai mari, în funcție de tendințele de îngrășare sau slăbire pe care le ai. Acest lucru te va ajuta să fii pregătită pentru oricare dintre situații și să te simți bine în pielea ta. 

  • Rochia de zi 

O rochie de zi poate fi scurtă, elegantă, casual sau sport. Ea poate fi potrivită pentru diverse ocazii, de la o simplă plimbare prin parc până la un botez. Trebuie să te gândești ce preferințe ai și apoi e simplu- descoperă gama de rochii de pe Atmospherefashion.ro și alege ce ți se potrivește.

O rochie mini poate fi purtată la o ieșire cu prietenele, o plimbare sau la un botez, fiind evenimente de zi. Pentru look-urile casual, poți alege rochii din materiale comode, precum bumbacul. Pentru un botez poți opta pentru o rochie tip cocktail, din materiale mai prețioase precum mătasea, catifeaua sau dantela. 

O rochie midi în schimb poate fi purtată la birou sau chiar la o cină. Această rochie avantajează majoritatea siluetelor, dacă alegi modelul tip creion, care urmărește linis șoldurilor și este mai strânsă în zona genunchilor. Este perfectă într-un cadru office, în culori mai sobre sau chiar și la un eveniment tip botez, dacă materialul este mai prețios și culorile vii. 

  • Rochia de plajă 

La plajă, rochiile vaporoase pot fi alese în detrimentul oricărui alt tip de îmbrăcăminte. Rochiile de plajă sunt o categorie separată, deoarece ele prezintă de multe ori transparențe sau o anumită lejeritate pe care ți-o dorești la plajă, dar nu în alt context. 

Poți alege rochiile de plajă în orice culori și forme, atâta timp cât materialele din care sunt confecționate sunt lejere sau naturale, precum mătasea sau inul. 

Când vine vorba de lungime, nu există reguli, deoarece ele pot fi foarte scurte sau foarte lungi, în funcție de cum preferi. Poartă rochii în loc de alte articole vestimentare la mare și cu siguranță te vei simți și mai relaxată. 

Așadar, alege rochiile în funcție de evenimentele sau cadrul în care urmează să le porți. Ține cont de culori și materiale când vine vorba de evenimentele de seară, dar uită de reguli atunci cînd vine vorba de rochiile de plajă. Și nu uita să alegi mereu rochii care îți plac și care te fac să te simți frumoasă! Sursa foto: unsplash.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.