TOP 3 subiecte pe care orice cuplu trebuie să le discute înainte de apariția primului copil

Planificarea și apariția unui copil este un proces crucial în viața de fiecărui cuplu. Acest proces presupune multă grijă, dedicație și discuții, pentru a pregăti viitorii părinți de schimbările care se vor produce în familie. De aceea, comunicarea este cea mai importantă parte în evoluția partenerilor și planificarea primului copil.

Iată top 3 subiecte care merită discutate până la apariția primului copil:

  • Care sunt schimbările prin care trece corpul femeii după naștere

Timp de nouă luni, o femeie poartă sub inima sa copilul dorit și conceput de ambii parteneri. Ea trece prin numeroase schimbări hormonale, creșterea masei corporale, modificarea sânilor și alte detalii care afectează starea de sănătate a viitoarei mămici. După naștere, corpul trece în faza de restabilire treptată, însă pot apărea dereglări hormonale ce pot fi cauza depresiei postnatale. De asemenea, femeia se confruntă cu vergeturile în mai multe zone pe corp, incontinența urinară, sânii dureroși care produc lapte și multe alte aspecte care îngreunează primele 3-6 luni după naștere. Prin urmare, discuția despre schimbările pe care le va avea de suferit viitoarea mamă este importantă pentru ambii parteneri, astfel încât să fie pregătiți pentru o nouă etapă în cuplu.

  • Ce responsabilități își poate asuma fiecare partener în creșterea copilului

Odată cu nașterea copilului apar numeroase responsabilități cu privire la creșterea copilului. Începând de la ce mai simple aspecte, precum costurile pentru achiziționarea scutecelor Pampers de la Altex.ro, până la detalii complexe, cum ar fi regimul de somn al partenerilor în primele luni de viață ale copilului, atunci când acesta se trezește la fiecare două ore. Este vital pentru fiecare cuplu să discute în detaliu despre rolurile pe care le vor avea în creșterea micuțului, astfel încât să nu existe conflicte în perioada post-partum și tinerii părinți să se adapteze mai ușor la această perioadă solicitantă.

  • Tinerii părinți vor apela la serviciile unei bone sau vor face față noilor responsabilități în mod independent

Alegerea unei bone poate fi suportul perfect pentru tinerii părinți care au nevoie de odihnă și timp pentru alte activități. Totodată, multe cupluri refuză să apeleze la serviciile unei bone, din diferite motive. În cazul în care viitorii părinți consideră utilă implicarea bonei și vor avea posibilitatea să achite serviciile acesteia, atunci căutările ar trebui să înceapă până la nașterea copilului. Având în vedere că bebelușul va rămâne în grija unei persoane noi, pentru fiecare părinte este important să o selecteze cu atenție, asigurând o compatibilitate maximă între familie și bonă. Mai mult, cuplul poate alege viitoarea îngrijitoare angajată să stea cu micuțul până la nașterea bebelușului, pentru a se asigura că este persoana potrivită și este pregătită din timp să înceapă lucrul în perioada pe care o va agrea cu părinții copilului.

În concluzie, apariția unui copil reprezintă un motiv de fericire pentru mulți părinți, însă există anumite subiecte care merită discutate până la nașterea micuțului. Primele șase luni din viața nou-născutului vor fi solicitante atât pentru bebelușul care a venit pe lume, cât și pentru părinții care trec printr-o etapă nouă în cuplu, iar comunicarea poate ajuta partenerii să se adapteze mai rapid acestei perioade.

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.