Top 3 suplimente care ajuta memoria

Un creier sanatos are nevoie de hidratare dar si de substante nutritive pentru a putea lucra la capacitate maxima. De-a lungul timpului, s-au descoperit anumite suplimente care ajuta memoria pe termen lung si care o pot stimula in anumite situatii cheie

Un creier sanatos are nevoie de hidratare dar si de substante nutritive pentru a putea lucra la capacitate maxima. De-a lungul timpului, s-au descoperit anumite suplimente care ajuta memoria pe termen lung si care o pot stimula in anumite situatii cheie.

Aminoacizii dar si acizii grasi Omega 3 au capacitatea de a imbunatati in mod considerabil procesele cognitive. Astfel capacitatea de concentrare, memoria si rapiditatea comenzilor neuronale va fi direct influentata de odihna, dieta, vitamine sau minerale. Poti consuma cu incredere anumite fructe sau legume care pot impiedica deteriorarea creierului.

Care sunt cele 3 suplimente care pot ajuta memoria

  1.  Suplimente pe baza de Lecitina

Lecitina este un produs natural care are un rol important in nutritia celulelor nervoase. Aceasta ajuta la transferul impulsurilor nervoase, imbunatateste memoria dar si capacitatea de invatare.

Lecitina este produsa si de organismul uman dar se poate folosi cu cea mai mare incredere pentru beneficiile pe care le ofera.

Lecitina contine colina, o vitamina a grupului B care are un rol esential in mentinerea integritatii membranelor celulare. Colina este recomandata deoarece sustine dezvoltarea normala si sanatoasa a creierului si imbunatatesti capacitatea de atentie si de concentrare. In plus, ajuta la dezvoltarea si la imbunatatirea memoriei. Aceasta este implicata si in procesele de coordonare psihica sau motorie.

Lecitina este recomandata atat in perioadele de oboseala cronica cat si in cele de studiu intens.  Ca lecitina sa ofere cele mai bune rezultate este recomandata odihna suficienta dar si plimbarile in natura.

  1.  Suplimente pe baza de Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba este cel mai vechi arbore de pe Pamant, fiind o specie unica si singulara. Acesta creste nativ doar intr-o regiune restransa din sud-estul Chinei.

Acest arbore face parte din familia Ginkgoaceae si este singurul supravietuitor al acestei familii care a crescut pe Paman inca de acum 270 milioane de ani. Este un arbore care poate ajunge pana la 30-40 de metri si este foarte rezistent.

Foarte multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat legatura dintre stresul oxidativ care se poate combate cu ajutorul antioxidantilor si afectiuni precum anxietatea sau depresia.

Ginkgo Biloba sustine circulatia sangvina de la nivelul creierului si sustine puterea de concentrare si capacitatea de memorie.  Acesta este recomandat deoarece contribuie la mentinerea functiilor psihice in special la persoanele de varsta a III-a.

Acest supliment sustine in mod natural memoria si te va ajuta sa ai parte de cele mai bune rezultate.

  1.  Suplimente pe baza de Omega 3

Uleiul de peste care mai poarta denumirea de Omega 3 ajuta foarte multe la imbunatatirea performantei cognitive. Omega 3 este o suersa bogata de acid docosahexaenoic (DHA) si eicosapentaenoic (EPA).  DHA are un rol important in mentinerea structurii si functionalitatii creierului, in timp ce EPA are proprietatii antiinflamatorii care protejeaza creierul impotriva declinului cognitiv care este asociat cu inaintarea in varsta.

Suplimentele pe baza de Omega 3 ajuta la imbunatatirea capacitatii de gandire, de memorare si de reactie. Acestea pot sustine creierul in lupta impotriva declinului care este cauzat de imbatranire.

Suplimentele pe baza de Omega 3 pot imbunatati capacitatea de reactie dar si performantele cognitive. Acizii grasi Omega 3 sunt vitali pentru mentinerea functiei normale a creierului pe tot parcursul vietii. Pe langa beneficiile pe care suplimentele pe baza de Omega 3 le are asupra creierului, acestea sunt benefice si pentru sanatatea inimii.

Memoria poate fi imbunatatita cu cea mai mare usurinta cu ajutorul unor suplimente adecvate. Toate suplimentele mentionate mai sus iti vor oferi cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.