Top băuturi pe care poți să le bei la orice petrecere mergi

Dacă o să deschizi telefonul și o să te uiți la dată, o să vezi că vara s-a cam termiant, dar căldura încă nu. Ce putem spune, poate îi place prea mult pe aici și mai vrea să rămână. Și dacă tot mai e căldură, de ce să nu profiți de ea și să te mai bucuri de câteva petreceri sau ieșiri în club cu prietenii.  Mai ales că în perioada asta, zilele sunt încă lungi și călduroase, iar serile puțin răcoroase. Cumva este combinația perfectă care te cheamă la distracție.

Fie că ești fan al petrecerilor, amator sau doar erai „acel prieten” pe care îl luau prietenii după ei la petreceri, cu siguranță ai băut cel puțin un pahar de Aperol sau măcar de bere. Ideea de bază este că alcoolul nu lipsește de la ocaziile speciale. Fie că vorbim despre petreceri în club, discuții prelungite în grădina cuiva sau chiar nunți, alcoolul e acolo. Cantitatea lui, totuși, depinde de eveniment, numărul de persoane și altele.

Și dacă tot am vorbit mai sus despre alcool, o să îți dăm și câteva sfaturi bătrânești înainte de a vorbi depre băuturi. Un sfat pe care probabil l-ai mai auzit este să nu combini băuturile alcoolice. Asta înseamnă să nu bei mai multe tipuri de băuturi într-o seară. Adică, dacă ai început să bei Aperol, atunci Aperol ar trebui să bei toată seara, nu să mai bei și bere, vin sau whisky. Și al doilea sfat bătrânesc este că la un pahar de alcool băut, să iei o pauză și să bei două de apă. De ce? Alcoolul te deshidratează, și pentru a evita durerea de cap de dimineața următoare, ar fi bine să bei și apă.

Acestea fiind spuse, nu te mai fierbem, așa că în articolul de astăzi o să vorbim despre niște băuturi pe care poți să le bei la orice petrecere sau eveniment.

Berea – clasica alegere

Berea este această băutură care mai este considerată și aliment. Și dacă și tu ai făcut ochii mari pentru că nu știai de asta, hai să îți spunem de ce. Având în vedere ingredientele folosite pentru prepararea berii, aceasta ar putea să fie încadrată lejer la aliment.

Și acum că am deslușit misterul, acum să vorbim puțin și de ce e berea atât de specială și de dorită la petreceri. Un prim argument pentru care multă lume alege berea este pentru că este foarte accesibilă ca preț. Pe lângă preț, există mai multe sortimente de bere, cum ar fi ale, artizanală sau pilsner și toate au un gust diferit. Și nu în ultimul rând, berea chiar este pentru toată lumea, chiar și pentru cei care nu consumă alcool. Așa că, șoferii și cei care nu iubesc alcoolul, pot apela la o bere fără alcool.

Ginul tonic – mai are nevoie oare de vreo prezentare?

Am zis că vorbim despre băuturi alcoolice care merg oriunde, așa că nu aveam cum să nu vorbim despre gin tonic. Ce este mai exact această băutură? Este gin peste care se toarnă apă tonică. Iar mai departe, poți să adaugi ce vrei tu în el. De la fructe exotice, până la mentă. Așa că, dacă vrei să te răcorești cu o băutură fresh și cu un gust inconfundabil, atunci apelează la gin tonic.

Lichiorul – te gândești la cineva cunoscut?

Dacă tot am vorbit mai sus despre el, hai să continuăm discuția și aici. Cum despre cine? Despre Aperol, care, da, este lichior. Și ce lichior mai potrivit poți alege, dacă nu chiar Aperol? Venit direct din cizma continentului european, Italia, Aperolul este o băutură ideală pentru orice moment al zilei. Cu 11% alcool este perfect pentru prima parte a zilei, dar și pentru seară. De ce? Pentru că este considerat aperitiv. Și fie că ești la un prânz la o cafenea sau la o masă seara în club, poți liniștit să torni în pahar niște Aperol, dar cu măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.