Top beneficii ale mierii de Manuka

Miere_de_manukaMierea de Manuka este foarte bine cunoscuta pentru beneficiile pe care le are asupra intregului organism. Proprietatile sale minune au surprins pana si pe oamenii de stiinta care o considera un antibiotic natural impotriva bacteriilor. Utilizata inca din cele mai vechi timpuri, aceasta miere era considerata un remediu minune de catre triburile Maori si primii colonisti europeni.

Ce este mai exact mierea de Manuka?

Aceasta miere se catalogheaza ca fiind o varietate a arborelui australian de ceai. Este o miere unica in lume, monoflora adunata de albinele din floarea arborelui Leptospermum Scoparium.

Proprietatile sale antioxidante, antiinfectioase, antibacteriene, antifungice si antivirale protejeaza cu succes impotriva radicalilor liberi responsabili pentru un numar larg de probleme de sanatate si imbatranire prematura a celulelor.

Cele 3 tipuri de miere de Manuka:

  1. De consum si fara proprietati antibacteriene semnificative.
  2. Manuka Activa cu factori antibacterieni datorita activitatii enzimei glucozoxidaza. In urma unor teste specializate s-a demonstrat ca mierea de Manuka are un nivel de activitate peroxidica foarte ridicat, pana la 30+.
  3. Manuka UMF (Unique Manuka Factor) cu proprietati antibacteriene non-peroxidice. Comercializata strict numai de producatori cu licenta si atestata in laboratoare acreditate de Unique Manuka Factor Honey Association. Este cea mai scumpa miere din lume fiind produsa in cantitati foarte mici.

Beneficii dovedite ale mierii de Manuka

Miere_de_manuka2Studii de specialitate dovedesc faptul ca mierea de Manuka UMF si cea ACTIVA pot fi folosite cu succes in tratarea unor probleme de sanatate.

Pentru uz intern mierea de manuka este folosita in tratarea:

– racelilor si a simptomelor gripale cu dureri in gat;

– probleme si dereglari ale sistemului digestiv: dureri de stomac, arsuri, indigestie, gastrite, ulcere, gastro-esofagita de reflux, sindromul colonului iritabil;

– afectiuni buco-dentare, infectii si inflamatii gingivale;

– amigdalita;

– poate avea efect calmant in usurarea simptomelor alergice la polen sau blana de animale;

– intareste rezistenta sistemului imunitar.

Stiati ca…?

Exista foarte multe produse in care se foloseste mierea de Manuka sub forma de ingredient: otet de mere, dropsuri pentru gat, balsam de buze, geluri si creme pentru vindecarea ranilor, etc.

Pentru uz extern:

– pentru vindecarea ranilor, infectiilor si arsurilor;

– pentru infectii de spital (Staphylococcus aureus);

– actioneaza impotriva ulceratiilor, dermatitelor si eruptiilor cutanate;

– poate fi folosita cu succes in tratarea basicilor, abceselor, ciupercilor de piele si impotriva

pruritului;

Bioportal a aparut ca un raspuns firesc la interesul din ce in ce mai mare al consumatorilior de produse bio si natural de calitate, realizate dupa tehnici traditionale si cat mai indepartate de productia industriala a zilelor noastre. Veti gasi o gama variata de miere de Manuka, dar si produse ce contin mierea de Manuka.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.