TOP cele mai cunoscute metode folosite de şoferi pentru a păcăli radarele

Unii şoferii au avut întotdeauna un mare sentiment de repulsie faţă de aparatul acela „minunat”, care te prinde exact când te grăbeşti mai tare, numit radar.

În timp, conducătorii auto au căutat metode care să-i scape de această pacoste, de la bliţuri de avertizare date de colegii de trafic, la aplicaţiile pentru smartphone prin care şoferii se pot avertiza reciproc de locurile unde sunt prezente radarele, formele au evoluat şi ele odată cu progresul tehnicii.

Iată mai jos un top al celor mai întâlnite metode utilizate de şoferi, iar respectarea vitezei regulamentare nu se află printre ele:

1. Flash-uri cu farurile

Probabil că această metodă este şi cea mai veche. Deşi sunt prea „sărace” în informaţie, flash-urile cu farurile s-au dovedit destul de eficiente în decursul timpului. Sunt cel mai des folosite la intrările în localităţi. De multe ori se dovedesc a fi alarme false, dar chiar şi aşa şoferii continuă să se încreadă în această metodă.

2. Detectoarele de radar

Într-o perioadă erau interzise, dar cu toţii am avut cunoscuţi care se panicau şi ascundeau aparatul cât de repede puteau în momentul în care depistau un radar, sau chiar au primit amendă pentru folosirea lui. Acum însă site-urile de comerţ online sunt pline de anunţuri privind comercializarea unor astfel de aparate.

3. Aparatele antiradar

Acestea detectează semnalele radarelor, doar că antiradarele le şi bruiază, acesta fiind motivul pentru care se află în ilegalitate.

4. Staţiile de emisie recepţie

Metodă „brevetată” de şoferii de curse lungi de TIR-uri, între timp aceasta a fost împrumutată şi de şoferii maşinilor mici. Conducătorii auto îşi comunică între ei dacă în zona în care circulă sunt sau nu radare.

5. Spray-ul antiradar

Deşi pare o glumă pentru cei naivi, Internetul oferă o grămadă de anunţuri de vânzare a unor astfel de produse, ceea ce ne dovedeşte că metoda funcţionează. Conform prospectului, spray-ul iţi face maşina invizibilă pentru radar. Iată şi un filmuleţ care ne demostrează cât sunt de eficiente:

E bine să ştiţi că orice acţiune asupra numărului de înmatriculare care împiedică citirea acestuia de către radare este ilegală.

6. Sticker-ul antiradar

Metoda este destul de simplă. Peste numărul de înmatriculare se lipeşte un sticker, care îl face 100% invizibil. Chiar dacă cu ochiul liber numărul se vede, când este fotografiat sau filmat, literele peste care este aplicat autocolantul devin invizibile.

7. Aplicaţii pe telefonul mobil

Una dintre cele mai moderne metode folosite de conducătorii auto este o aplicaţie specială ce poate fi instalată pe telefonul mobil (de exemplu: Waze). Softul permite şoferilor care deţin smartphone-uri performante să creeze o comunitate online, şi folosind reţelele de socializare să se anunţe sau să se avertizeze reciproc în legătură cu ceea ce se întâmplă în trafic.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.