Topul maşinilor cu costuri mari de întreţinere. Ce maşini sunt cel mai ieftin de întreţinut.

Adevăratul preț al întreținerii unui automobil depășește cu mult prețul de pe etichetă. Deservirea tehnică nu este o vorbă goală, și cu cât mai vechi este automobilul, cu atât mai scump și mai complicat este să-i menții „sănătatea”.

Se cunoaşte faptul că nu toate automobilele au fost create în condiții egale, scrie calatorul.net. Unii producători încearcă să producă modele cât mai sigure: pentru vânzări bune pe piața hiper-concurentă ei au nevoie de o reputație bună. Alte companii, din contra, permit uzarea în timp pentru a câștiga în baza reparațiilor.

Cunoscutul dealer american de piese auto YourMechanic.com și-a analizat propria statistică pentru a identifica care mașini sunt cele mai scumpe pentru deservire.

„Avem o bază masivă de date despre modelele automobilelor și despre cât de des se strică. Știm care detalii se strică, și cât de mult cheltuie stăpânii mașinilor pentru a le repara.

Din start am analizat doar brandurile de bază. Reieșind din faptul câți bani va cheltui proprietarul lor în primele 10 luni de întreținere.

Am grupat diferite modele după branduri, pentru a determina prețul mediu de deservire în dependență de marcă. Am luat în calcul și faptul că un șofer tipic schimbă uleiul de două ori pe an”.

POTRIVIT YOURMECHANIC, CELE MAI SCUMPE MAȘINI PENTRU DESERVIRE ÎN PREZENT SUNT BMW-URILE. ÎNTREȚINEREA UNUI ASEMENEA MODEL TIMP DE 10 ANI ÎN SUA COSTĂ 17 800$.

Desigur, brandurile de lux sunt mult mai scumpe, decât majoritatea mașinilor, dar spre uimirea experților, în listă au nimerit și câteva modele econome. De exemplu, mașinile de marcă Saturn, timp de zece ani solicită din buzunarul proprietarului 12 400 $.

Locul 2 în topul celor mai scumpe maşini de întreţinut se regăseşte Mercedes Benz, pe 3 este situată marca Cadillac, pe 4 marca Volvo, în timp ce pe locul 5 se regăseşte marca Audi.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.