Toţi românii care au fosă septică trebuie să facă asta. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei

Toţi românii care au fosă septică trebuie să facă asta. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei

Toţi românii, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, care au fosă septică sunt obligaţi ca până la finalul lunii octombrie să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.Toţi românii care au fosă septică au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Noua lege a intrat în vigoare în luna mai 2022.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022, proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în Registru „în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate”.

Cei care aveau o fosă septică sau o stație proprie de epurare la data aprobării hotărârii au obligaţia de a se înscrie în Registru în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

La Timișoara, Primăria a transmis o informare prin care îi avertizează pe cetățeni că 30 octombrie 2022 este termenul limită până la care trebuie făcută înscrierea în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.

„În conformitate cu respectiva hotărâre privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei”, atenționează Primăria Timișoara, potrivit Adevărul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.