TOŢI ROMÂNII vor primi ASTA ACASĂ! E OBLIGATORIU!

TOŢI ROMÂNII vor primi ASTA ACASĂ! E OBLIGATORIU!

Furnizorii de energie electrică au început deja să trimită consumatorilor factutrile de electricitate pe noul model, unic la nivel naţional.

De la 1 martie, toţi furnizorii de energie electrică sunt obligaţi de ANRE să emită facturi de energie electrică pe un nou format, unic la nivel naţional. Reglementatorul a introdus această reglementare pentru că factura de energie electrică este destul de greu de înţeles de către toţi consumatorii, dat fiind că are mai multe componente. De aceea, prima pagină a facturii este acum mai uşor de înţeles, conţinând doar consumul de energie, cota de TVA şi cât este de plătit.

A doua parte a facturii nu se schimbă foarte mult, cel puţin pentru clienţii Enel, companie de la al cărui consumator care am procurat factura pe care v-o prezentăm.

De reţinut că acest tip de factură este unic. În România există patru mari furnizori pentru piaţa reglementată a consumatorilor casnici: Enel, CEZ, E.ON şi Electrica, şi toţi vor trebui să emită acelaşi tip de factură pentru consumatorii casnici alimentaţi în regim reglementat.

De asemenea, furnizorii de energie electrică nu vor mai putea trimite facturi cu estimarea în avans a consumului de energie electrică, după ce această practică a fost sancţionată de ANRE.

sursa:economica.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.