Toți șoferii au interzis! Vei primi amendă de până la 1.000 de lei dacă faci asta

Toți șoferii au interzis! Vei primi amendă de până la 1.000 de lei dacă faci asta

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

O parte din șoferii din România aleg să își spele mașin în fața blocului sau a casei pentru a economisi o sumă de bani.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Totuși, legea în vigoare arată că dacă faci acest lucru riști amenzi mult mai mari decât dacă ai fi mers la o spălătorie.

Este interzis să faci acest lucru! Riști amenzi de până la 1.000 de lei

OG 21/2002, modificată spre sfârșitul anului trecut, prevede ca românii care își spală mașina în spațiile publice să primească o amendă usturătoare. Aceasta este diferită în funcție de localitate. Amintim că în OUG 21/2002 este prevăzut ca românii ”să respecte măsurile stabilite de lege și de reglementările locale pentru asigurarea igienei publice și curățeniei în localități”.

În București, o hotărâre adoptată în 2010 arată că este interzisă ”“răspândirea sau deversarea directă pe sol (domeniul public ori în locuri publice, terenuri virane, spații verzi etc.) a apelor uzate menajere, a celor rezultate din spălarea balcoanelor și teraselor, de la cișmelele imobilelor, precum și a celor rezultate din spălatul mașinilor de orice tip”.

Așadar, cei care fac acest lucru riscă amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei. Pentru firmele care spală mașina pe domeniul public, amenda crește până la 1.000 de lei.

Amenda diferă în funcție de localitate

În Cluj-Napoca a fost adoptată, în 2009, Hotărârea 191 care prevede ca românii care spală mașina în spațiul public să fie amendați. Pentru această faptă clujenii riscă să plătească între 500 și 1.000 de lei.

Prin spălarea mașinii în spațiul public, consiliul local Cluj-Napoca se referă la „curățarea sau spălarea autovehiculelor pe spații aparținând domeniului public sau privat al statului (trotuare, alei, platforme situate în fața garajelor, parcări, carosabil, curți interioare ale imobilelor de locuit, zone de agrement, cursuri de apă, lacuri etc.)”.

Pe de altă parte, potrivit OG 43/1997 “pe drumurile publice sunt interzise intrarea pe drum a vehiculelor cu noroi pe roți sau pe șenile (…)”. Așadar, oamenii nu pot circula dacă au mașinile murdare, însă nu le pot spăla decât în locațiile special amenajate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.