Toți șoferii trebuie să știe asta! Trucul care te ajută să economisești carburant! Nu te costă nimic și necesită doar atenția ta!

Toți șoferii trebuie să știe asta! Trucul care te ajută să economisești carburant! Nu te costă nimic și necesită doar atenția ta!

Prețul carburanților a explodat pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina și a restricțiilor impuse de Europa către conducerea de la Moscova.Toți șoferii trebuie să știe asta! De altfel, în România a fost o adevărată isterie legată de raționalizarea benzinei și creșterea uriașă a prețurilor, însă nimic din toate acestea nu au fost confirmate de o autoritate.În orice caz, cu prețuri mărite sau nu, ar trebui să încerci să afli cum ai putea să consumi mai puțin carburant pentru același număr de kilometri. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de sfaturile de mai jos.

Ai auzit mereu de sintagma modificării stilului de condus, pare un clișeu, însă aceasta influențează foarte mult nivelul carburantului pe care îl consumăm. Condu de parcă exista un ou între talpa piciorului și pedala de accelerație.

Condu accelerând ușor și fă tot posibilul ca în general să conduci mai degraba supraturat sau turat decat subturat.Folosește cât mai mult retrogradarea treptelor de viteza și daca până acum erai obișnuit să scoți des mașină pe liber, află de la noi că daca tii transmisia antrenata consumul este aproape 0.

Ventilatoarele pot fie să sporească consumul de combustibil, fie să îl mărească în mod exagerat. Ventilatoarele din otel, cele care nu sunt flexibile mai exact, fac consumul de energie să crească, deci să crească și consumul de combustibil. Cel mai eficient ventilator de răcire al motorului este ambreiajul termostatic. Pornește și funcționează numai atunci când este nevoie de el, restul timpului se învârte în gol fară să producă consum.

Ventilatoarele de răcire termostatice electrice rămân singura opțiune economică la nivel de consum de combustibil. Dacă alegi să îl mărești pe cel pe care îl ai la mașină ta, atunci vei economisi combustibil.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.