Tradițiile și cultura țipterilor au fost promovate la Festivalul Țipterilor din Vișeu de Sus!

Tradițiile și cultura țipterilor au fost promovate la Festivalul Țipterilor din Vișeu de Sus, care a avut loc în acest weekend.

Doru Lazăr, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș, prezent la acest eveniment, alături de primarul orașului Vișeu de Sus, Vasile Coman, de viceprimarul Grad Marius, și de președintele Forumului Democrat al Germanilor din Vișeu de Sus, Leopold Langtaler, a transmis comunității din Vișeu felicitări pentru promovarea culturii țipterilor și pentru organizarea acestui eveniment devenit deja o tradiție.
“Întâlnirea anuală a comunității germane din Vișeu de Sus este un prilej de bucurie în care putem cunoaște tradițiile și obiceiurile cu specific german la noi acasă.
Un alt lucru important pe care îl marcăm astăzi este conviețuirea dintre cele două etnii pe meleagurile Maramureșului, care de-a lungul timpului au creat o comunitate mixtă româno-germană, care putem spune că este bazată pe deviza Uniunii Europene “Unitate în diversitate”, însă cu mult timp înainte ca marea familie europeană să fie construită.
Felicitări echipei Forumului Democrat al Germanilor din Vișeu de Sus pentru organizarea acestui eveniment frumos!”, a transmis Doru Lazăr.
Festivalul a fost organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Vișeu de Sus cu sprijinul Primăriei Vișeu de Sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.