Tragedie în lumea filmului! Omul cu origini româneşti, care a schimbat Hollywood-ul, a murit

Tragedie în lumea filmului! Omul cu origini româneşti, care a schimbat Hollywood-ul, a murit

Stan Lee a fost dus de urgenţă cu ambulanţa la un spital din Los Angeles, luni, unde medicii, din păcate, nu l-au mai putut salva. Bărbatul a avut mai multe probleme de sănătate în ultimul an, precum şi afecţiuni ale vederii.

Stan Lee avea origini româneşti. S-a născut în New York, în apartamentul părinților săi emigrați din România. Tatăl, Jack Lieber, croitor de meserie, lucra ocazional, neavând o clientelă stabilă, iar mama Celia (născută Solomon), era casnică, potrivit wikipedia. În timpul crizei economice mondiale de la sfârșitul anilor ’20, familia fiind săracă, s-a mutat în Bronx, unde locuiau patru persoane într-o cameră (părinții, el și fratele mai mic).

Stan Lee a pus bazele francizei „Marvel” în 1961, împreună cu Jack Kirby, când i-au creat pe „Cei patru fantastici”. Ulterior, s-au alăturat seriei Omul Păianjen, X-Men, Captain America, Daredevil, Thor, Hulk şi Iron Man. Casele de producţie de la Hollywood au turnat zeci de filme care i-au avut la bază pe aceşti super-eroi, cu încasări de miliarde de dolari, pe tot Globul. Desigur, fondatorii „Marvel” au câştigat foarte mulţi bani din drepturi de autor.sursa:realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.