Tragedie în muzică. A făcut o criză cardiacă duminică seară şi nu şi-a mai revenit după ore de resuscitare

Cu o noapte înainte de decesul său, muzicianul participase la un concert susţinut într-o sală de jazz pariziană, Bal Blomet.

Celebrul violonist de jazz de origine franceză Didier Lockwood a murit duminică în urma unei crize cardiace, la Paris, la vârsta de 62 de ani, lăsând un mare gol mare pe scena muzicală din Franţa şi din străinătate, informează luni AFP.

„Soţia sa, cele trei fiice, familia, agentul, colaboratorii şi casa sa de discuri anunţă cu durere brutala dispariţie a lui Didier Lockwood în anul celei de-a 63-a aniversări”, indică un comunicat transmis de agentul său AFP.

Cu o noapte înainte de decesul său, muzicianul participase la un concert susţinut într-o sală de jazz pariziană, Bal Blomet.

Didier Lockwood a fost căsătorit cu soprana franceză Patricia Petibon.

Scurtă biografie 

Considerat fiul spiritual al violonistului Stéphane Grappelli, care a cântat alături de Django Reinhardt, Didier Lockwood a fost un mare reprezentant al jazzului francez cunoscut în întreaga lume datorită carierei sale în care a susţinut aproape 4.500 de concerte şi a înregistrat peste 35 de discuri.

„Foarte generos şi comunicativ, el va lipsi prietenilor săi, muzicii, tuturor copiilor pe care voia să-i lumineze cu pasiunea sa”, a declarat pentru AFP ministrul Culturii din Franţa, Françoise Nyssen. „El îşi dorea o muzică fără frontiere, în mod aprioric”, a adăugat ministrul.

Născut la 11 februarie 1956 în Calais, în nordul Franţei, fiul unui profesor de muzică, Didier Lockwood a început să fie interesat de improvizaţie datorită fratelui său mai mare, Francis, pianist de jazz, relatează Agerpres.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.