Traian Băsescu a fost prezent sâmbătă, în Maramureș

12705447_986819678053817_5513836858523405163_nTraian Băsescu a fost prezent sâmbătă, în Maramureș

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu a fost prezent sâmbătă, în Maramureș, unde la Casa Tineretului din municipiul reședință de județ a avut loc lansarea candidaților pentru primării, consilii locale și Consiliul Județean. Filiala MP Maramureș.

Fostul șef al statului a afirmat că o clasă politică nouă nu înseamnă politicieni foarte tineri ca vârstă, ci înseamnă atragerea către partid a unor oameni care nu au mai făcut politică și sunt cel puțin la fel de valoroși ca tinerii, oameni cu experiență de viață. El a susținut că este nevoie de o schimbare a clasei politice, dar și a partidelor tradiționale, care, în opinia sa, și-au epuizat resursele de credibilitate adresate electoratului.

„Foarte mulți spun că trebuie schimbată clasă politică. Și eu sunt de acord cu acest lucru. Partidele tradiționale sau, dacă vreți, partidele mari de după Revoluție și-au epuizat nivelul de credibilitate de la care să mai poată fi urmate cu încredere de populația României. Nu spun că aceste partide nu și-au făcut datoria; și-au atins principalele două mari obiective: acela de a împinge țara în NATO, acela de a deveni membră a UE. Obiectivele naționale, obiectivele strategice au fost realizate de vechile partide, dar marea problemă este însă erodarea acestor partide, datorită chiar faptelor membrilor lor. Viața în România nu va fi ușoară din punct de vedere al vieții politice, ca de altfel și viața de zi cu zi. Încă sunt multe lucruri neterminate, chiar dacă sunt începute”, a declarat Traian Băsescu. Traian Băsescu a arătat că peste 80% din membrii MP nu au făcut politică și se află pentru prima dată la o asemenea experiență publică.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.