Traian Băsescu se prăbuşeşte! Fetele l-au ÎNGENUNCHEAT pe fostul şef al statului

basescu-suparatÎncet dar sigur, familia Băsescu pare că se prăbuşeşte. După ce Elena Băsescu a fost demascată că şi-a finanţat campania electorală la europarlamentare cu bani negri, vineri, Ioana Băsescu primeşte o lovitură dură. Nu mai puţin de 735 de hectare de teren din localitatea Nana, judeţul Călăraşi, aflate în proprietea fiicei fostului preşedinte Traian Băsescu, rămân sub sechestru.

Tribunalul Călăraşi a respins joi contestaţia Ioanei Băsescu.

„Respinge contestaţia formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva Ordonanţei nr.236/P/2014 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 16.02.2015 în dosarul nr.236/P/2014 – Obligă contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică”, se arată în decizia instanţei.

Procurorii susţin că s-au comis ilegalităţi în momentul comasării a peste 200 de ha de teren. În cazul în care instanţa va constata că respectiva comasare s-a făcut în mod ilegal, terenurile vor reveni la situaţia juridică din acel moment, familia Băsescu va pierde proprietatea, dar se va putea întoarce cu pretenţii în instanţă împotriva vânzătorilor pentru a-şi recupera suma plătită.

Pe data de 4 iulie 2014, procurorii PÎCCJ au dispus extinderea urmăririi penale în dosarul având ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, județul Călărași.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în continuarea cercetărilor, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus prin ordonanță, la 24 iunie, extinderea urmăririi penale față de suspecții Tudorița Niculae, Florian Decu, Marius Neagu, Marian Dobre, Gheorghe Dobre, Georgică Stolea și Constantin Manea pentru alte acte materiale pe care aceștia le-au săvârșit în legătură cu infracțiunea de abuz în serviciu, în total aproximativ 135 de acte materiale.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 2005 — 2010, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, nu au îndeplinit acte sau au îndeplinit acte în mod defectuos în legătură cu reconstituirea/ constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/ foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispozițiilor legale”, preciza Parchetul General.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.