Transplantul, o necesitate!

Poza_material_deschidere10Maramureșul este prins în programul național de prelevare de organe. Deocamdată atunci când se ivește oportunitatea de a se declara moarte clinică și aparținătorii  sunt de acord cu salvarea altor vieți, atunci se declanșează programul propriu zis.

Prelevarea se face de către o echipă mobilă care se deplaseză de la Cluj la Baia Mare( regionalizare?) și apoi în raport de compatibilități se consultă lista de așteptare și bolnavului primitor i se acorda șansa. Păstrarea  organelor prelevate în Baia Mare presupune  investiții guvernamentale, deoarece sunt costuri mari cu păstrarea  în viață (în stare de funcționalitate a organelor donate). România a sărit de pe ultimul loc din Europa, chiar pe primul loc la indicatorul prelevări de organe de la donatori. Românii au înțeles  repede și au acceptat acest ultim gest de altruism, chiar dacă anumite prejudecăți mai persistă. Dacă la prelevări suntem fruntași, în schimb la transplanturi stăm din nou pe ultimile locuri. Dotările spitalelor cu ștaif sunt sărăcăcioase, chiar dacă avem medici incredibil de bine formați și la curent cu metodele și tehnicile transplantului de organe.

Așadar, solicitările procentului de 6% din PIB pentru sănătate sunt obligații minime pe care societatea românească trebuie să și le asume, întrucât cel mai de preț lucru în viața este sănătatea omului,  ce după spusele dogmelor este cununa creației  Demiurgului. Dacă miliarde și miliarde de celule se armonizează în a oferi Universului  o gândire, un individ uman ce emite în spații siderale undele sale și face parte  activă din Legea Universală a Compensației, atunci cei care au menirea de a purta de grijă semenului lor și a celorlalte elemente ale CREAȚIEI ar trebui să aloce mijloacele necesare Existenței și prelungirii acesteia, în detrimentul  Distrugerii care este atât de în față la capitolul Cercetare și Finanțare.  

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.