Tratamentul inedit pentru Covid. Terapia prin care se vindecă acum bolnavii

O nouă speranță pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 . Care este tratamentul inedit pentru Covid de la Timișoara, aplicat de medicii de la Spitalul Victor Babeș . Pe ce se bazează terapia prin care se vindecă acum bolnavii: „Reușim să reducem spațiul mort pulmonar”.

Tratamentul inedit pentru Covid de la Timișoara

Medicii de la Timișoara au introdus o nouă formă de terapie pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2. Tratamentul inedit pentru Covid are rezultate foarte bune, ajutându-i în special pe cei care au dezvoltat forme moderate și grave ale bolii.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Terapia presupune folosirea unor aparate cu canulă nazală cu un debit mare de oxigen. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Spitalului Victor Babeș din Timișoara, acest aparat special, ce este și portabil, asigură pacientului un flux de oxigen încălzit și umidificat, la un debit ce poate ajunge până la 60 de litri pe minut. O valoare uriașă, în comparație cu cei 15 de litri pe minut asigurați de instalațiile standard din spitalele din România.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

„Folosim aceste aparate la pacienţii cu probleme respiratorii grave. Prin utilizarea lor, reuşim să reducem ceea ce numim spaţiul mort pulmonar. Practic, prin aplicarea acestui tratament, prin folosirea aparatului HFNC, este redus efortul respirator al pacientului. Gazul pe care îl primeşte bolnavul este încălzit, este adus la temperatura corpului uman şi este umidificat. Trebuie spus că, inclusiv tubul de transport este încălzit pentru a preveni răcirea aerului şi condensarea vaporilor de apă. Această umidificare a aerului este foarte importantă întrucât, dacă nu ar avea loc, procedura ar face mai mult rău decât bine”, a declarat Monica Marc, medic primar pneumolog la Spitalul Victor Babeş Timişoara, citată de Mediafax.

Terapia folosită la Timișoara ar putea reduce numărul pacienților Covid din secțiile de ATI

Tratamentul revoluționar pentru Covid de la Timișoara ar putea reduce numărul pacienților internați pe secțiile de Terapie Intensivă (ATI), deoarece, au explicat medicii, această formă de terapie ar scădea nevoia de intubație oro-traheală a celor infectați cu SARS CoV-2. În plus, ar putea fi aplicată, pe termen lung, și pacienților care au necesitat suport ventilator în urma afectării pulmonare cauzate de infecție.

„Cel mai mare câştig este scăderea riscului de mortalitate prin folosirea acestui aparat. Mai mult, datorită canulei, este mai confortabil şi mai bine tolerat decât sistemele de ventilatie non-invazivă cu mască. Totodată, riscul de dispersie a bioaerosolului în încăperi este mai mic. Dar, repet, principalul avantaj este că putem să îi ajutam pe colegii noştri din ATI, să degrevam secţia de Terapie Intensivă”, a adăugat Monica Marc, pentru aceeași sursă.

Cele trei aparate de oxigen cu canulă nazală cu debit mare (HFNC) folosite în tratamentul minune pentru Covid de la Timișoara au fost donate Spitalului Victor Babeș. Acestea sunt utilizate, în prezent, în zona roșie a secțiilor de Pneumologie.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.