Traversarea neregulamentară poate avea consecinţe grave

pietoni1Un pieton de 27 de ani, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost accidentat pe strada Victoriei din Baia Mare.

Ieri în jurul orei 09.00, poliţia a fost sesizată că la intersecţia străzii Victoriei cu strada Nucului din municipiul Baia Mare a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Un tânăr de 27 de ani din Baia Mare, care a traversat strada prin loc nemarcat, a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de un băimărean de 38 de ani.
În urma impactului, pietonul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital, unde a rămas internat sub supraveghere medicală.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările continuă.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie, poliţiştii readuc în atenţia pietonilor câteva recomandări:

Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate, după o temeinică asigurare.
Când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie sa fiți mai prudenți!
Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.