Trei adolescenți maramureșeni prinși cu țigări de contrabandă

contrabanda cu bicicletaPolițiștii de frontieră din cadru I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 17.853 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 162.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Poienile de sub Munte –  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat, azi dimineață, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 2.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localității de frontieră Repedea, jud. Maramureş, trei persoane care transportau mai multe colete voluminoase dinspre frontieră spre interiorul ţării.

Imediat, lucrătorii noştri au procedat la interceptarea persoanelor în cauză şi conducerea lor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţenii români T. N. de 17 ani, R. F. de 16 ani și H. A. de 17 ani, toți trei domiciliaţi pe raza jud. Maramureş.

În coletele pe care cei trei tineri le transportau, au fost descoperite 1.853 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 16.700 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

 Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, jud. Maramureș, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontieră, au descoperit abandonate, ieri, 30 mai a.c., mai multe colete cu țigări, în apropierea frontierei de stat.

S-au dispus măsuri specifice de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate, totodată fiind anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin.

În urma inventarierii baxurilor, s-a constat că acestea conțin 16.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 145.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.