Trei cetăţeni sirieni opriţi la frontiera de nord a ţării

frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuți – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat trei cetăţeni sirieni care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat din Ucraina în România, cu intenția de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În data de 01 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi s-a declanşat o acţiune pe linia preveniri și combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.00, lucrătorii noştri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Baineț, judeţul Suceava, trei persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la reținerea persoanelor, ocazie cu care au constatat că acestea nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 24 și 27 de ani și au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat din Ucraina în Romania cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cei trei cetățeni sirieni au fost predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.