Trei „DIVE” din Viseu de Sus contrabandiste cu TIGARI

In ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări la frontiera de nord, peste 10.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data 27 aprilie a.c., în jurul orei 9.30, un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pentru control, pe raza localității de frontieră Vișeu de Jos, jud Maramureș, un autoturism marca Opel, în care se aflau trei persoane de sex feminin, domiciliate pe raza județului Maramureș.

VEZI:Un tânăr de 17 ani la furat prin Vişeu de Jos. Victima un ATV!

La controlul efectuat asupra mașinii, lucrătorii noștri au descoperit mai multe pachete cu țigări, motiv pentru care, persoanele în cauză, împreună cu autoturismul, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amănunțit efectuat asupra autoturismului au fost descoperite ascunse în bordul autoturismului, în scaune şi în bagajele personale, 289 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

De asemenea, în urma controlului efectuat asupra persoanelor în cauză, la două dintre acestea au fost descoperite ascunse sub îmbrăcăminte, 30 de pachete cu țigări din același lot.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și complicitate la contrabandă, iar țigările, în valoare de 2.900 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În dimineața zilei de 27 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 04.00, lucrătorii noștri au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, trei persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și s-au retras spre teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost luate măsuri de supraveghere a zonei fiind anunțate și  autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 3 colete, învelite în folie de culoare neagră, ce conțineau 3.000 pachete țigări, marca Marble, în valoare de 33.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmației, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat au descoperit 14 colete care conțineau țigări.

Acestea au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.998 pachete cu țigări în valoare de peste 63.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.