Trei jandarmi montani maramureşeni la înălţime!

 Jandarmii montani maramureşeni, au obţinut locul întâi şi  ne-au reprezentat cu cinste la  CompetiţiaJandarmeria montană la înălţime!”.

 Această competiţie a  ajuns la ediţia a III-a,  şi a avut loc în perioada 03 – 05.05.2017, în  poligoanele alpine „Sfânta Ana”, „Poiana Stânii”, ,,Cheile Peleşului” şi pe traseele care fac legătura între acestea.

Acest eveniment, are drept scop, consolidarea şi perfecţionarea deprinderilor personalului specializat pentru intervenţia în situaţii deosebite în mediul montan, a dezvoltării abilităţilor de muncă în echipă, fortificarea organismului în condiţii de efort fizic prelungit, în condiţii de concurs, precum şi educarea curajului şi stăpânirii de sine în situaţii complexe.

Această competiţie a fost organizată de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi

Montan Sinaia, participanţii fiind cadrele militare jandarmi de la secţiile şi posturile de jandarmi montane, în echipe de câte trei jandarmi de la Inspectoratele judeţene Prahova, Dâmboviţa, Braşov, Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Hunedoara.

       Activităţile au constat în trei probe de concurs care au fost extrase din tehnicile şi procedeele folosite în căutarea şi salvarea montană pe timp de vară cuprinzând:

1- tehnica escaladei şi coborârii în rapel,

2-deplasarea în teren variat şi căutarea unei persoane aflate în dificultate în mediul montan, utilizând GPS-ul,

3- tehnici de prim-ajutor medical.

    Clasamentul final al competiţiei:

Locul I – I.J.J. Maramureş

Locul II – I.J.J. Braşov echipa 2

Locul III – I.J.J. Braşov echipa 1

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.