Tribunalul Maramureș a respins solicitarea avocaților lui Cătălin Cherecheș

catalin-chereches-primar-municipiul-baia-mare„Respinge excepţia de necompetenţă teritorială a Tribunalului Maramureş invocată de Direcţia Naţională Anticorupţie vizând soluţionarea cererii având ca obiect revocarea, respectiv înlocuirea măsurii arestării preventive cu o altă măsură formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin. Respinge cererea de revocare sau de înlocuire a măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul CHERECHEŞ CĂTĂLIN, arestat preventiv, aflat la Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul I.P.J. Cluj, cu măsura preventivă a controlului judiciar ori a arestului la domiciliu”, se arată în comunicatul emis de către Tribunalul Maramureș.

Tiberiu Ban, unul dintre avocații lui Cătălin Cherecheș, a aflat despre decizia instanței în drum spre Cluj.
„În primul rând, vom depune o contestație la această decizie. Cert este că această contestație trebuie depusă în termen de 48 de ore de la comunicarea acesteia. Eu nu pot să comentez deciziile instanței. În acest caz a fost formulată de către Direcția Națională Anticorupție o cerere de declinare a competenței Tribunalului Maramureș vizând soluţionarea cererii având ca obiect revocarea, respectiv înlocuirea măsurii arestării preventive cu o altă măsură solicitată de către noi. Doamna președintă și-a asumat această decizie de a soluționa cazul. În ce privesc argumentele deciziei de astăzi nu putem spune nimic pentru că nu ni s-au comunicat încă”, a spus Tiberiu Ban, avocatul lui Cătălin Cherecheș.

Contestația se va depune la Curtea de Apel Cluj și potrivit legii, aceasta trebuie discutată de completul de judecată la un termen de maxim cinci zile de la depunerea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.