Trucul simplu care îţi face hainele pufoase şi parfumate. Ai nevoie de fierul de călcat şi un ingredient nebănuit

Fierul de călcat este un aparat nelipsit din casele oamenilor. Nimănui nu-i place să iasă pe stradă purtând haine şifonate. Iată cum poţi obţine rufe frumoase, pufoase, dar să fie și parfumate?

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Poţi obţine rufe pufoase şi parfumate dacă alegi un detergent plăcut mirositor și un balsam de rufe. În cazul în care nu găsiţi un balsam cu un miros pe placul vostru, iată un truc care v-ar putea fi pe plac şi care v-ar putea ajuta să păstraţi hainele frumos mirositoare.

Câteva picături de apă de trandafir în recipientul pentru aburi al fierului de călcat pot aduce un aer proaspăt rufelor tale. Mirosul este puternic, dar şi plăcut şi se va menţine timp îndelungat. Este suficient un capac de apă de trandafiri la două pahare de apă distilată, special folosită în fierul de călcat.

Dacă nu vă plac trandafirii, puteți folosi și alte tipuri de apă parfumată pentru a călca hainele.

Un alt truc folosit de gospodine este curaţarea regulată a fierului de călcat pentru a preveni depunerile de calcar.

Bicarbonat de sodiu, pe care îl păstrezi în bucătărie, este de asemenea, o modalitate extrem de eficientă de a elimina mirosurile din rufe, de a crește performanța detergentului și de a înălbi, de a înmuia hainele, de a curăța fierul de călcat și de a controla spuma detergentului.

Sigur de utilizat atât în ​​mașinile de spălat standard, cât și în cele de înaltă eficiență, bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune două produse (împreună cu oțetul alb distilat) pentru a vă face rufele mai ecologice, reducând dependența de substanțele chimice dure.

Reduceți și îndepărtați mirosurile de rufe

Mirosurile impregnate în hainele și lenjeriile noastre sunt cauzate de bacterii. Bacteriile sunt îndepărtate atunci când moleculele de detergent descompun celulele bacteriene de pe țesăturile care urmează să fie spălate. Cu toate acestea, chiar și detergenții au nevoie de un „ajutor” prin adăugarea de bicarbonat de sodiu pentru a funcționa mai eficient.

Bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea nivelului pH-ului din apa mașinii de spălat, împiedicând-o să devină prea acidă sau alcalină. Adăugând 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la fiecare încărcătură de rufe, detergenții pot funcționa mai eficient și pot reduce bacteriile.

Pentru probleme cu mirosuri puternice, cum ar fi transpirația la subrat sau mirosurile ambientale precum fumul de țigară, utilizați bicarbonat de sodiu și apă ca pre-înmuiere. Dizolvați 1 sau 2 căni de bicarbonat de sodiu în puțină apă caldă. Umpleți cada de spălat sau o chiuvetă mare cu apă rece și adăugați bicarbonatul de sodiu dizolvat. Adăugați hainele urate și lăsați-le să se înmoaie peste noapte și apoi spălați-vă ca de obicei.

Dacă aveți articole de îmbrăcăminte care au nevoie de împrospătare și nu sunt lavabile, puneți-le într-un recipient sigilabil, precum o cadă de depozitare, cu o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu. Lăsați-le cel puțin 24 de ore – mai mult este mai bine – pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor.

Creșteți performanța înălbitorului și a detergentului

Înălbitorul cu clor este adesea folosit pentru a ajuta la îndepărtarea mirosurilor și a murdăriei generale din rufele noastre. În apa care este prea acidă sau alcalină, înălbitorul are nevoie de un impuls pentru a funcționa mai eficient. Prin creșterea proprietăților sale de curățare, este posibil să puteți folosi mai puțin înălbitor pentru a obține aceleași rezultate, economisind bani și reducând impactul înălbitorului asupra mediului.

Adăugarea a 1/2 cană de bicarbonat de sodiu pentru fiecare 1/2 cană de înălbitor (asigurându-vă că adăugați înălbitorul la momentul potrivit) va ajuta la reglarea nivelului pH-ului în apă, astfel încât înălbitorul va funcționa mai eficient pentru a reduce bacteriile și a îndepărta murdăria.

Dacă nu utilizați înălbitor cu clor, acea 1/2 cană de bicarbonat de sodiu va crește performanța detergentului. Acest lucru este important în special dacă aveți apă dură sau folosiți detergent ceva mai puternic. Bicarbonatul de sodiu uscat trebuie adăugat în cuva goală de spălat înainte de a adăuga rufe murdare. Nu puneți bicarbonat de sodiu în dozatoarele automate ale unei mașini de spălat, atenționează spruce.com.

Înmoaie țesăturile în mod natural

Bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea nivelului pH-ului din apa de clătire a mașinii de spălat, împiedicând-o să fie prea acidă sau alcalină. Adăugarea a 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la fiecare ciclu de clătire acționează ca un echilibru pentru a suspenda depozitele de detergent sau minerale din apă și de a le împiedica să se redepună pe haine, ceea ce poate face ca hainele să se simtă rigide.

Ca mineral natural, bicarbonatul de sodiu este mai puțin dur asupra mediului decât balsamurile pentru țesături sintetice cu parfumuri care maschează mirosurile. Spre deosebire de balsamurile din țesături sintetice care pot interfera cu finisajele ignifuge ale pijamalelor pentru copii, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în siguranță.

Curăță fierul de călcat cu bicabonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un abraziv natural delicat. Pentru a îndepărta amidonul acumulat și depunerile de ars de pe placa frontală a fierului de călcat, amestecați o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Folosind o cârpă albă, frecați pasta peste lama rece a fierului de călcat. Pentru depuneri dure, utilizați cârpa pentru a freca ușor și repetați până când acumularea dispare. Terminați prin ștergerea plăcii frontale cu o cârpă umezită cu oțet alb distilat.

Acum fierul dvs. de călcat va aluneca lin, făcând călcarea mult mai ușoară și fără a lăsa urme ce vă pot distruge hainele.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.