Țuică sau pălinca, așa cum este numită în anumite zone ale țării, este, cu siguranță, cea mai populară băutură românească. Rețetele originale datează poate de mai bine de o sută de ani și secretele străbunicilor se folosesc și astăzi de cei care își prepară țuica în propriile gospodării.
Trucuri pentru ţuica să nu se tulbure. Ce trebuie să ştie românii pentru a obţine o licoare clară şi gustoasă
Este important de știut faptul că, pentru a face țuică de prune acasă ai nevoie de o cantitate ridicată de prune, deoarece fermenatrea și distilarea prunelor, pregătirea acestora înainte de rezultatul final, duce la pierderea cantității inițiale. Așadar, pentru o cantitate de 50 litri de țuică de prune de 45-50 de grade, va fi nevoie de aproximativ 10 găleți cu prune.
Astfel, trebuie să te asiguri că fructele sunt de calitate și că procesul de fermentație este realizat corespunzător. De asemenea, distilarea se face în condiții igienice, notează Spynews.ro.
Atunci când țuica iese tulbure, acest lucru înseamnă nu este depozitată unde trebuie. De exemplu, nu este bine să o ții într-un loc unde este foarte frig, cum ar fi frigiderul.
Țuica trebuie păstrată la temperatura camerei sau în cămară, într-un loc care nu este foarte rece. Distilatele care au mai puțin de 45% alcool se tulbură destul de repede, așa că trebuie ținute într-un loc corespunzător.
În plus, trebuie să ai mar grijă atunci când torni țuica în sticle. Băutura trebuie să aibă 20 de grade Celsius în acel moment, altfel se va tulbura.
Țuica este consumată mai ales în sezonul rece, iar românii obișnuiesc să guste din aceasta la masă. Deși conține o cantitate mare de alcool, s-a constat că ajută la digestie și la îndepărtarea grăsimilor acumulate în organism.
Cu toate acestea, țuica poate fi consumată cu moderație, în cantități mici, de maximum 32 ml zilnic. Potrivit specialiștilor, atunci când afară este foarte frig, nu este bine să consumi țuică sau alte băuturi alcoolice.
Unele persoane obișnuiesc, iarna, să fiarbă țuica și să pună zahăr în ea zahăr, fulgi de ciocolată sau piper. Nu se consumă înainte de micul dejun sau după masa de seară.sursa
Cum scoateți voi 50 L de țuică din 10 găleți la 50 grade?
Sunt curios și eu
Doamne ferestre …esti dus cu capul,bai asta care scrii .
Din 10 galeti,de prune ,abia daca iese 15 l de tuica buna .