TRADIŢII, OBICEIURI şi SUPERSTIŢII de PAŞTI: Ce trebuie să faci dacă vrei să ai NOROC şi BANI tot anul

lumanare

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

TRADIŢII, OBICEIURI şi SUPERSTIŢII de PAŞTI: Mulţi români au uitat ce trebuie să facă, de fapt de Paşti, care sunt tradiţiile şi superstiţiile de care trebuie să ţină cont şi mai ales, ce să le transmită urmaşilor, urmaşilor, lor, pentru un an roditor şi plin de noroc.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

TRADIŢII, OBICEIURI şi SUPERSTIŢII de PAŞTI: Tradiţia de Paşti spune că, în dimineaţa de Paşti trebuie să îţi speli faţa cu apă neîncepută în care ai pus un ou roşu, o monedă şi o frunză de urzică. Explicaţia acestui obicei este că obrajii îţi vor fi astfel îmbujoraţi precum oul roşi, vei fi tare precum moneda şi aspru precum urzica: „Să fiu sănătos şi obrazul să-mi fie roşul ca oul, toţi să mă dorească şi să mă aştepte, aşa cum sunt aşteptate ouăle roşii de Paşti, să fiu iubit ca ouăle în zilele de Paşti”.

TRADIŢII, OBICEIURI şi SUPERSTIŢII de PAŞTI: În Maramureş, se spune că Oul Roşu de Paşte este păzitorul casei. În plus, trebuie să se ţină cont de faptul că OUĂLE ROŞII SE VOPSESC ÎN JOIA MARE, iar culoarea roşie este asociată cu sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Pentru armonie, noroc şi spor în casă, se spune că e bine ca din primul ou ciocnit să mănânce toată familia.

TRADIŢII, OBICEIURI şi SUPERSTIŢII de PAŞTI: O altă superstiţie de Paşti spune că, cel care păstrează oul roşu timp de 40 de zile de la Paşte, iar acel ou nu se strică, va avea parte de noroc tot timpul anului. În ziua de Paşti NU SE ÎNROŞESC OUĂLE pentru că nu faci decât să atrgi boli şi mult ghinion asupra ta. Pentru prosperitate şi mulţi bani, tradiţia, obiceiurile şi superstiţiile spun că prima persoană care trebuie să îţi treacă pragul de Paşti trebuie să fie un bărbat.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.