Tu ce vezi în această imagine? Puţini au ghicit. Iluzia optică de mai jos a devenit virală

Un mod de a te juca cu propria percepție asupra realității și de a testa capacitatea de concentrare a minții, iluziile optice au stârnit dintotdeauna curiozitatea oamenilor. Tu ce vezi în imaginea de mai jos, care a făcut furori în ultima vreme în rândul internauților. Puțini reușesc să ghicească forma ascunsă.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

O imagine a devenit virală pe internet în ultimele zile. Această iluzie optică uluitoare are toate șansele să îți păcălească ochii, mai ales dacă o privești mai mult, însă pentru a-i desluși „secretul”, va trebui doar să dai un scroll paginii sau, dacă o vezi de pe un telefon mobil, să miști puțin dispozitivul pe verticală.

Chiar dacă, la prima vedere, pare doar o imagine banală formată din dungi albe și negre, totul se va schimba cu o simplă derulare a paginii.

Imaginea complicată i-a lăsat nu doar uluiți pe utilizatorii de platformele de social media, ci și cu o vederea ușor încețoșată. Când dați un scroll paginii, imaginea pare să se transforme într-o goarnă care se mișcă.

Iluzia optică a apărut întâia oară pe platforma Reddit, unde utilizatorii au lăsat mai multe mesaje în care își descriu propriile percepții.

„Nu e nevoie să dați scroll, puteți mișca doar telefonul, efectul este același”, „Nici n-am avut nevoie sa mișc poza, ochii mei au luat-o razna” – sunt doar câteva mesaje trimise de cei care au acceptat provocarea.

Cel mai scurt test de IQ

La fel de populare în rândul celor care își petrec timpul liber pe internet sunt testele de IQ. Cel mai scurt are doar trei întrebări aparent banale, dar la care foarte puțini reușesc să găsească soluțiile.

  1. O carte şi un caiet costă în total 5,57 lei. Cartea costă cu 5,06 lei mai mult decât caietul. Cât costă caietul?
  2. Dacă cinci maşini au nevoie de cinci minute pentru a produce cinci obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de maşini pentru a produce 100 de obiecte?
  3. Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceştia acoperă jumătate din lac?

Testul de IQ a făcut parte dintr-un experiment realizat de o echipă de specialiști de la MIT – Massachusetts Institute of Technology, fiind rezolvat de 3.500 de studenți ai prestigioasei universități din Statele Unite ale Americii. 33% dintre ei au greşit toate cele trei răspunsuri, iar 83% dintre respondenţi au greşit cel puţin o întrebare.

Răspunsurile corecte și explicațiile le puteți citi AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.