Tu stiai asta? Acesta este cancerul îngrozitor, cu simptome înşelătoare

Doar un mic procent dintre femeile diagnosticate cu cancer ovarian (aproximativ 20%) ajung la medic în stadii incipiente, când boala poate fi tratată cu succes iar speranţa de viaţă creşte semnificativ.

Principalul motiv al neprezentării la medic îl reprezintă simptomele înşelătoare, aparent banale, cărora femeile nu le dau atenţie, dar care pot ascunde această problemă de sănătate gravă.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Aproximativ 70-75% din femeile cu cancer ovarian prezintă metastaze în momentul diagnosticării, atrag atenţia specialiştii. Acest neoplasm, care reprezintă aproximativ 30% din totalul cazurilor de cancer al organelor genitale feminine la nivel mondial, este depistat frecvent în stadiu avansat din cauza lipsei simptomelor specifice, conform Adevarul.ro.

Oferta de nerefuzat:Mara International Tour-Antalya 2019, AVION din Baia Mare

Datele Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului (IARC) arată că doar 32% din pacientele diagnosticate cu cancer ovarian la nivel european reuşesc să supravieţuiască 5 ani.

În general, aproximativ 20% din femeile cu cancer ovarian sunt depistate în primele stadii, când tumora este încă localizată. Doar în această situaţie, 94% dintre paciente au o speranţă de viaţă mai mare de 5 ani.

„Cancerul ovarian este povara femeii moderne. În prezent, sunt derulate studii la nivel internaţional care analizează legătura directă dintre stilul de viaţă actual, caracterizat prin fumat, dietă dezechilibrată şi sedentarism, şi apariţia acestui tip de tumoare. Din păcate, nu există o analiză specifică pentru această afecţiune, însă există soluţii pentru a fi depistată la timp: analizele de sânge şi controalele ginecologice regulate, subliniază Dr. Dragoş Median, medic primar la Spitalul Filantropia din Bucureşti.

Simptomele cancerului ovarian

Specialiştii sfătuiesc femeile să fie atente la semne persistente care durează de mai multe săptămâni şi care nu pot fi explicate: – dureri abdominale sau pelvine
– balonare persistentă
– senzaţie de saţietate precoce
– modificări ale tranzitului intestinal (diaree sau constipaţie)
– simptome urinare (micţiuni frecvente sau imperioase)
– sângerări vaginale neobişnuite
– dureri în timpul contactului sexual
– pierdere în greutate
– oboseală, ameţeală, senzaţie de greaţă.

„Mergeţi la medicul de familie dacă manifestati aceste simptome de mai mult de trei săptămâni. De asemenea, dacă aveţi în familie pe cineva care a suferit de cancer ovarian, spuneţi-i asta medicului”, spune Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.