Turla bisericii din Cupșeni a luat foc! De patru ore, satul e în beznă cumplită!

Turla bisericii din Cupșeni a luat foc! De patru ore, satul e în beznă cumplită!

Azi, 1 Decembrie, în jurul orei 16.00, năpasta a lovit satul Cupșeni din Maramureș. Turla bisericii noi din localitate s-a aprins din senin și  a fost necesară intervenția pompierilor de la Târgu Lăpuș pentru a stinge flăcările.

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, la ora 20.00 localnicii sunt tot în beznă, fiindcă s-a luat și curentul în jurul orei 16.00 și încă nu a revenit. Oamenii locului cârcotesc cu privire la incediul care a afectat turla bisericii și care va trebui refăcută integral, arătând că, cel mai probabil, ceea ce s-a întâmplat sunt semne ale Divinității. O Divinitate care este deranjată că în Cupșeni nu s-a sfințit turla după ce a fost schimbată învelitoarea, în urmă cu aproximativ cinci ani și că la biserică nu a fost ținut nici un hram în ultimul deceniu.

Motivul declanșării incendiului îl vor stabili, cel mai probabil, pompierii, însă o parte dintre cupșenari, superstițioși din fire, sunt de părere că flăcări care aprind o biserică pe timp de ploaie sunt un semn rău.foc

 

Amalia Babici Man

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.