Turla bisericii din Cupșeni a luat foc! De patru ore, satul e în beznă cumplită!

Turla bisericii din Cupșeni a luat foc! De patru ore, satul e în beznă cumplită!

Azi, 1 Decembrie, în jurul orei 16.00, năpasta a lovit satul Cupșeni din Maramureș. Turla bisericii noi din localitate s-a aprins din senin și  a fost necesară intervenția pompierilor de la Târgu Lăpuș pentru a stinge flăcările.

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, la ora 20.00 localnicii sunt tot în beznă, fiindcă s-a luat și curentul în jurul orei 16.00 și încă nu a revenit. Oamenii locului cârcotesc cu privire la incediul care a afectat turla bisericii și care va trebui refăcută integral, arătând că, cel mai probabil, ceea ce s-a întâmplat sunt semne ale Divinității. O Divinitate care este deranjată că în Cupșeni nu s-a sfințit turla după ce a fost schimbată învelitoarea, în urmă cu aproximativ cinci ani și că la biserică nu a fost ținut nici un hram în ultimul deceniu.

Motivul declanșării incendiului îl vor stabili, cel mai probabil, pompierii, însă o parte dintre cupșenari, superstițioși din fire, sunt de părere că flăcări care aprind o biserică pe timp de ploaie sunt un semn rău.foc

 

Amalia Babici Man

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.