Ucrainean cercetat pentru contrabandă și 10.000 pachete țigări confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, jud. Maramureș au descoperit 20 de baxuri (10.000 pachete) cu țigări în valoare de aproximativ 89.000 lei care urmau sa fie  introduse ilegal în țară.

În urma acțiunii, un cetățean ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Azi dimineață, în jurul orei 6.00, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere a frontierei de stat, o patrulă din cadrul Sectorului P.F Sarasău a observat un grup de persoane care se deplasa în grabă de pe malul râului Tisa către localitatea Sarasău, jud. Maramureș, transportând colete voluminoase.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea și reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea unui bărbat cetățean ucrainean, S. Iaroslav de 30 de ani.

Totodată, s-au luat măsuri de monitorizarea a zonei în vederea depistării persoanelor care au fugit de la fața locului, iar în cel mai scurt timp au fost anunțate și autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La cercetarea terenului au fost descoperite 20 colete ce conțineau cantitatea de 10.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 89.000 lei.

În cauză se efectuează  cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.