UDMR desfiinţează moţiunea PNL

hunorUDMR, prin vocea preşedintelui Kelemen Hunor, desfiinţează textul moţiunii de cenzură a PNL. Potrivit liderului maghiar, se creează un precedent periculos prin faptul că liberalii încearcă să demită Guvernul pornind de la nişte fapte ale premierului care „nu au nicio legătură directă sau indirectă cu mandatul de premier”.

Kelemen Hunor a mai declarat, luni, că nu e normal să vrei să dărâmi un Guvern doar printr-un atac la premier, pentru că o moţiune de cenzură ar trebui să se refere la tot Guvernul.

Dincolo de aceste obiecţii, parlamentarii UDMR vor vota pentru moţiunea de cenzută a PNL, potrivit unei decizii politice a formaţiunii, pentru că sunt în Opoziţie.

„Recomandarea conducerii UDRM luată cu majoritate de voturi este votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, însă nu și a textului. Dar cum suntem în Opoziție, o vom vota. Nu avem mandat imperativ, dar regulamentele arată că un vot majoritar este obligatoriu pentru membrii grupurilor noastre. Suntem un grup disciplinat, soarta Guvernului nu stă în voturile noastre, nici în ale Opoziției, din păcate”, a declarat Kelemen Hunor.

„Ne nemulțumesc acuzațile aduse premierului în Parlament. Nu se poate vota în legătură cu un astfel de subiect. E treaba judecătorilor. Instituția moțiunii e una politică, contra guvernului și a premierului și e un precedent pericos și pentru fapte presupuse care nu au legătură cu funcția de premier. Ar fi o greșeală să spunem că acest text poate fi susținut. Acesta era motivul pentru care colegii noștri nu au semnat moțiunea săptămâna trecută. Noi ne aflăm în băncile opoziției, iar acesta este un alt argument”, a mai spus liderul UDMR.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.