UE face apel la Rusia să-și oprească „agresiunea” împotriva Ucrainei

Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, a făcut apel sâmbătă la Rusia să-și oprească „agresiunea recentă” împotriva Ucrainei, la sfârșitul unei reuniuni informale a miniștrilor europeni de externe la Milano, transmite AFP.

„Toți miniștrii și-au exprimat îngrijorarea profundă în ceea ce privește agresiunea recentă a trupelor regulate ruse” împotriva Ucrainei, a spus Catherine Ashton, înainte de a se deplasa la Bruxelles pentru a participa la summitul șefilor de stat și de guvern centrat pe răspunsul ce ar trebui adoptat față de escaladarea crizei ucrainene.

Ea a subliniat că le revine celor 28 de lideri să decidă măsurile necesare.

UE și-a înăsprit puternic sancțiunile împotriva Moscovei la sfârșitul lunii iulie prin adoptarea, pentru prima dată, a unor măsuri menite a lovi în inima economiei ruse.

Însă atitudinea Moscovei îi obligă pe liderii europeni să ia în considerare noi sancțiuni pentru a pune presiune pe președintele Vladimir Putin.

„Cerem Rusiei să pună capăt ostilităților și fluxului de arme și de personal în zona de conflict și să-și retragă forțele din Ucraina”, a adăugat Ashton, într-o conferință de presă comună cu ministrul italian de externe Federica Mogherini.

Aceasta din urmă pare de altfel favorită pentru a-i succeda în funcția de șefă a diplomației europene, în urma alegerii pe care ar urma s-o facă liderii europeni la summitul de la Bruxelles.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.