ULTIMA ORĂ / AI MAŞINĂ? ATUNCI EŞTI BUN DE PLATĂ 4.500 LEI PE AN!

masiniAi maşină? Atunci trebuie să citeşti cu mare atenţie următoarele rânduri. Începând cu 1 ianuarie 2016, poliţa RCA pentru o maşină modestă, cum este Dacia Logan, ar putea costa 1.000 de euro.

Potrivit Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, preţul pentru asigurarea obligatorie ar putea exploda începând de anul viitor.

Motivul: de la 1 ianuarie intră în vigoare Directiva 2009/138/CE din 2009, cunoscută şi sub numele Solvency II, care se va aplica tuturor companiilor de asigurări şi reasigurări cu un volum anual de prime de peste 5 milioane euro sau cu rezerve tehnice de peste 25 milioane euro.

Într-un comunicat remis de UNTTR, „acest lucru va marca o creştere a tarifelor RCA la valori care vor conduce la o scădere a numărului de asiguraţi RCA, care va avea ca efect o altă majorare, în final asigurarea RCA devenind mai scumpă decât autovehiculul asigurat. Imposibilitatea firmelor de transport de a plăti aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier şi la mutarea în alte ţări a firmelor medii şi mari de transport rutier din România, şi poate conduce la o creştere a RCA pentru cei care supravieţuiesc captivi în sistemul obligatoriu de asigurări RCA/carte verde din România la valori care pot trece de 1000 de Euro pentru un Logan”.

sursa:.informatia.net

Loading...

1 COMENTARIU

  1. si daca e adevarat cine le va mai plati aceasta taxa, prefer sa merg cu autobuzul decat sa umflu marile firme de transport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.