ULTIMĂ ORĂ!! Traian Băsescu FIERBE de NERVI! Klaus Iohannis a dat TOTUL în vileag

basescu_79541200Președintele Klaus Iohannis scrie, în noua sa carte intitulată „Primul Pas”, despre prima întâlnire avută cu fostul șef de stat Traian Băsescu, înainte de preluarea mandatului, dar și despre cum, în ultimele săptămâni la Cotroceni, fostul președinte vorbea obsesiv de serviciile secrete.

Totodată, preşedintele relatează şi despre presupusele dosare, pe care i le-ar fi lăsat Traian Băsescu.

„S‑a speculat atunci că fostul preşedinte mi‑ar fi predat dosare întregi, lucru absolut rizibil. Nici nu mi‑a predat nimic şi nici nu aş fi preluat aşa ceva. Rolul preşedintelui nu este acela de arhivar al naţiunii. Un regizor de film îşi poate imagina o scenă în care un preşedinte îi lasă celuilalt un seif cu dosare ultrasecrete, dar în realitate nu există aşa ceva. Desigur, există documente strict secrete, dar ele au un regim specific şi nu sunt păstrate în biroul meu de preşedinte”, afirmă Klaus Iohannis.

În ceea ce privește avertizările primite din partea fostului șef de stat, în legătură cu serviciile de informaţii, Iohannis susține:

„În acelaşi interval, Traian Băsescu a reluat avertizările în legătură cu puterea crescută a serviciilor secrete. Personal, nu m‑am simţit deloc avertizat. Făcuse deja nişte afirmaţii similare în timpul campaniei, şi acelea destul de deplasate. După ce a fost zece ani preşedinte şi a tot lăudat serviciile, era evident că a avut o contribuţie semnificativă la transformarea lor”, mai precizează Klaus Iohannis, în noul volum.

În viziunea sa, în timpul campaniei prezidenţiale, Victor Ponta şi Traian Băsescu au avut un blat.

„Îmi amintesc că, la un moment dat, Traian Băsescu a afirmat că sunt un individ profund corupt, în timp ce PSD-ul derula, pe la diverse posturi TV, fel de fel de scenarii absurde, cu mine ca protagonist: casele pe care le deţin, aberaţiile despre „traficul de copii”, de care am tot fost acuzat, „mafia retrocedărilor” pe care aş fi servit-o ca primar şi câte şi mai câte. Focurile încrucişate care mă vizau şi dintr-o parte, şi din cealaltă sunt indicii puternice pentru un blat Ponta-Băsescu”, scrie șeful statului.

Klaus Iohannis nu şi-a schimbat părerea, nici după instalarea la Cotroceni.

„Da, am acelasi sentiment, altfel nu as fi scris aceste lucruri in carte. Sunt diferite indicii pe care le-am discutat in campania electorala, care, mai in detaliu, se regasesc in acea carte si daca sunteti curios v-o recomand”.

Noua carte a lui Klaus Iohannis va fi lansată, în acest weekend, în cadrul Târgului Gaudeamus de la Romexpo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.