Uluitor! S-au găsit PROBE ASCUNSE în Dosarul Colectiv

ColectivAnchetatorii au găsit, în incinta clubului Colectiv, un document care susţine varianta patronilor, conform căreia, în seara fatidică de 30 octombrie 2015, ei închiriaseră localul către trupa Goodbye to Gravity.

Patronii Alin Anastasescu, Cătălin Gancea şi Costin Mincu au invocat faptul că firma care a organizat concertul închiriase tot spaţiul clubului, mai puţin barul, iar documentul care dovedeşte acest lucru a fost găsit de procurori chiar la locul incendiului, sub o casă de marcat care l-a protejat de flăcări, scrie b365.ro.

Contractul prevedea, pentru două zile, cedarea de către patronii clubului a tuturor bunurilor cu excepţia barului către organizatorii evenimentului.

Alin Anastasescu, Cătălin Gancea şi Costin Mincu le-au spus anchetatorilor încă din noaptea de după incendiu de existenţa acestui contract, însă documentul nu fusese prezentat. „Noi am închiriat clubul celor din formaţia care a cântat. Doar barul ne-a rămas nouă. Credeţi-ne, evenimentul muzical nu a fost organizat de noi. Organizatorii au luat sala şi trebuiau să se ocupe de chemarea pompierilor. De exemplu, ei i-au chemat pe cei cu artificiile”, le-au spus patronii de la Colectiv poliţiştilor şi procurorilor.

Contractul de închiriere stipula că trupa Goodbye to Gravity trebuia sa plătească o chirie de 500 de euro dacă nu reuşea să aducă la concert cel puţin 400 de oameni, caz în care consumaţia de la bar ar fi fost suficientă pentru acoperirea cheltuielilor.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. si? locatia trebuia asigurata cu ambele iesiri fctionabile, indiferent ce se organiza acolo, si era de datoria propietarilor de a face asta. asta asa in primul rand. in al doilea, trebuie sa verifici ce se intampla in locatia ta. daca vreun debil inchiriaza locatia pt scopuri criminale? nu te poti ascunde in spatele unei hartii de ”inchiriere pt 22 de ore”, care tocmai ce a fost ”gasita”, probabil de un avocat ”inventiv”(asta se poate dovedi prin copia existenta si prin virarea sumei de bani de la formatie la patroni, in ziua incheierii contractului) ce incearca si el… PLUS ca: stii ca ai locatia mica, tre’ sa pui omul tau la intrare sa verifice numarul de persoane(ce trebuia stipulat in contract); tre’ sa stii ca daca ai folosit substante inflamabile pt curatirea tavanului, pirotehnia iasa din calcul si in caz ca nu exista notificarea trupei(ca verbala nu se ”pune”-asa zic aliniatele) vina tot a patronilor e, ca nu au verificat… si cum au mai fost cica spectacole cu foc, inseamna ca pe patroni nu-i interesa pericolul unui incendiu… plus ca, trebuie sa ai instruiti toti angajatii sa stie sa foloseasca un extinctor. sunt chestii logice(neglijate) de care nu pot scapa nepedepsiti patronii. vina e a patronilor in proportie de 90%. 10% a formatiei+ spectatori ca au ales o cocina drept locatie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.