Un alt copil cu probleme digestive din judeţul Argeş a fost transferat la Bucureşti

copil in spitalÎncă un copil cu probleme digestive din Argeş a fost transferat, sâmbătă dimineaţă, la spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, precizând că în acest caz nu a fost confirmat sindromul hemolitic-uremic.

Este vorba despre un copil, în vârstă de un an şi 10 luni, cu afecţiuni digestive acute, din comuna Poiana Lacului, a declarat, pentru Mediafax, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru.

În cazul acestuia, nu a fost confirmată suspiciunea de sindrom hemolitic-uremic, a mai precizat sursa citată.

Pe de altă parte, Prefectura Argeş a anunţat că în spitalele din judeţ sunt în continuare internaţi 42 de copii cu probleme digestive, dintre care 30 mai mici de doi ani.

Cei mai mulţi, respectiv 38, se află internaţi la Spitalul de Pediatrie Piteşti, un copil este internat la Spitalul Municipal Câmpulung, iar alţi trei copii primesc îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, secţia boli infecţioase.

Medicii de la Spitalul Marie Curie au afirmat sâmbătă că un băieţel transferat recent de la Mioveni ar suferi de o formă gravă a sindromului hemolitic uremic. Micuţul ar avea complicaţii neurologice, medicii fiind rezervaţi privind starea sa.

Copilul a fost transferat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Marie Curie. „Băieţelul de la Mioveni a venit într-o stare gravă spre foarte gravă. Avea nişte semne clinice care ne-au determinat încă de la examenul iniţial să ne gândim că e vorba de această boală. Diagnosticul s-a confirmat foarte repede. Este o formă şi era o formă extrem de hemoragică de boală. Copilul a început să prezinte progresiv o agitaţie motorie extremă, manifestări motorii pe care noi le echivalăm cu convulsiile. Suntem în faţa unui sindrom cu complicaţii neurologice la debut, situaţie care e în 90% din cazuri nefavorabilă„, a declarat medicul Mihaela Bălgrădean, citată de România TV.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.