Un angajat a făcut cerere la primărie pentru returnarea mitei de 3000 de euro, 1500 de lei şi câteva baterii de vin alb

Un angajat al primăriei Albeni îi cere primarului să-i dea șpaga înapoi. Sunt la mijloc 3.000 de euro, 1500 de lei, dar și câteva zeci de litri de vin alb.

Culmea şpăgii în România a fost dezvăluită oficial într-o localitate din Gorj . Un angajat al primăriei Albeni îi cere primarului să-i dea șpaga înapoi. Mai exact, 3.000 de euro, 1500 de lei, dar și câteva zeci de litri de vin alb, nu se spune dacă era sec, demisec sau zaibăr oltenesc.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Irinel Cotojman, asistent medical comunitar, a întocmit un memoriu adresat primarului din localitatea Albeni, Gorj, în care îi cere returnarea șpăgii de 3.000 de euro pe care i-ar fi dat-o la angajare, dar și a altor foloase de care ar fi beneficiat edilul de-a lungul timpului.

Memoriul în care cere șpaga înapoi a ajuns pe Facebook, arată publicația locală „Pandurul”. Florin Cipici, omul de încredere al primarului Silviu Ionuț Stan, a cerut 3.000 de euro, chiar într-un birou al primăriei, de față fiind și șeful administrației publice locale, de la Irinel Cotojman, zis ”Doctorul”, în schimbul angajării acestuia în postul de asistent medical comunitar. În final, Cotojman a plătit doar 1.500 de euro. Acest aspect reiese dintr-o înregistrare în care, primarul Stan recunoaște că banii s-au cerut în prezența sa, dar nu-și mai amintește dacă suma a ajuns la el.

Irinel Cotojman vrea și banii pentru cele șase luni în care a fost nevoit să muncească la vila primarului, după cum susține chiar el.

Primarul PNL Lugoj recunoaşte că a dat şpagă: „Era un obicei să dai şpagă. Nu puteai să faci nimic în Primăria Capitalei. Orice investitor din România trece prin asta”

„Vă rog a-mi aproba prezenta cerere prin care solicit în mod direct să-mi restituiţi sumele de bani pe care le-aţi cerut de-a lungul celor aproximativ trei ani de când sunt angajat la UAT Albeni. Sumele pe care mi le datoraţi sunt următoarele:

– Cât credeţi de cuviinţă dumneavoastră să-mi daţi pentru cele şase luni în care am muncit la vila d-voastră din Târgu Jiu”, a scris în cerere asistentul comunitar.

„Cu această ocazie, vă informez că o să-mi dau demisia pe loc în momentul în care o să-mi recuperez aceşti bani”, încheie Cotojman, fără să pomenească nimic despre faptul că și darea de mită se pedepsește.

Ionuț Silviu Stan a fost ales la al doilea mandat, cu susținerea PNL, în ciuda faptului că era deja implicat în multe scandaluri.

Pe de altă parte, primarul este ținta unei campanii de hărțuire pe paginile de socializare, arată sursa citată.

Irinel Cotojman a depus şi o plângere penală împotriva primarului Stan cu privire la şpăgile pe care le-ar fi dat, însă Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu a comunicat nimic în legătură cu acest dosar penal.

Ce pedeapsă riscă primarul?

Potrivit Codului Penal, fapta funcționarului public care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primește bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta. La fel se pedepsește și infracțiunea de abuz în serviciu pentru care este anchetat primarul.

De asemenea, primarul este anchetat și pentru instigare la fals și uz de fals, infracțiuni pedepsite cu până la 2 ani de închisoare.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.